Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 28.07.2014.

08:06

Filipović: Demonstracija sile

Vaterpolista Srbije Filip Filipović posvetio je titulu šampiona Evrope osvojenu u Mađarskoj narodu koji je stradao u poplavama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Filipović je sa dva gola u poslednjoj četvrtini rešio pitanje pobednika finala EP u kojem je Srbija savladala Mađarsku 12:7.

"Ovo je ekipa bez obzira u kojem sastavu igra predstavlja Srbiju. Posvećujem titulu narodu, ljudima koji su ostali bez domova. Svim srvem smo želeli da učinimo", rekao je Filipović

Srbija je više nego dominantno stigla do pobede u finalu protiv domaćina koji je najbliži nadi da može da se vrati u igru bio krajem trećeg perioda kada je smanjio na 9:6.

"Imali smo dosta skeptika oko prvenstva posebno posle grupne faze. Nikada nismo posumnjali u neosporni kvalitet koji potvrđuje dugi niz godina. Disali smo kao jedan. Bila je to demonstracija sile. Ne pamtim da je neko u ovakvom meču tako savladao Mađare", rekao je Filipović.

Jedan od naših najboljih igrača pružio je veliku podršku selektoru Dejanu Saviću, ali se zahvalio i bivšem selektoru Dejanu Udovičiću.

"Čestitam i Dejanu Saviću, pružam mu punu podšrku kao i svi igrači. Ovo što on radi je najbolje i ako je bilo ko sumnjao video je kako to funkcioniše. U svakom trenutku preuzima odgovornost za loš rezultat. Čovek ogromnog srca i odnos koji imamo sa njim je takav da ni sam siguran da neko od trenera to ima. Hteo bih da čestitam rođendan Dejanu Udovičiću koji ima veliki udeo u ovome i sigurno je srećan zbog nas", dodao je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve
Vaterpolo

"Nije laka situacija" VIDEO

Vaterpolisti Novog Beograda igraće u petak od 19.45 na bazenu Sportskog centra "11. april" protiv Jadrana meč prvog kola Grupe A druge faze Lige šampiona.

Tanjug

9:00

11 d

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d