Nova vest
Vaterpolo

Petak, 04.04.2014.

18:02

Filipović: Jači smo od Partizana

Vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Đorđe Filipović izjavio je da je njegov tim bolji od Partizana, iako su mladi Partizanovi vaterpolisti željni afirmacije.

Izvor: AR

Autor: AR

Default images

Kvalitet tog mladog crno-belog tima potvrđuje i sam plasman na fajnal 6, pa je dobro za tim Radničkog što su natempirali formu baš za kraj sezone.

"Isred sebe imamo ozbiljnog protivnika, mladu i poletnu ekipu koja igra sve bolje i bolje, što su pokazali i plasmanom na F6. Svesni smo da neće biti lako, tako smo i tempirali formu za završnicu sezone".

Radnički će u subotu od 19.30 dočekati Partizan u Kragujevcu u prvoj utakmici polufinala plej-ofa nacionalnog prvenstva.

"Mislim da nam je fizička i taktička sprema na zavidnom nivou, dovoljna za polufinalnu plej-of seriju. Kvalitetniji smo od protivnika, pobedili smo ga četiri puta ove sezone, ali Partizan je Partizan i ne smemo ga potcenjivati", kazao je Filipović.

"Moramo u najmanju ruku da isto želimo pobedu kao oni, kako bismo rešili polufinalnu seriju u svoju korist", dodao je on.

Sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović istakao je da za njegov tim sada počinje najvažniji deo sezone.

"Do kraja praktično nemamo nijednu laganu, unapred dobijenu utakmicu. Očekuju nas i dve utakmice u Ligi šampiona, u kojoj smo već obezbedili prvo mesto, pa možemo potpuno da se posvetimo domaćem plej-ofu", kazao je Vasović.

On je rekao da Partizan u plej-of prvenstva Srbije ulazi ambiciozno.

"Nema sumnje da ovde dolazi sa odredjenim ambicijama i sigurno je da se neće unapred predati. O tome dovoljno govori i činjenica da dan ranije dolaze u Kragujevac. U direktnim okršajima ove godine pokazali smo da smo favoriti, ali to moramo dokazati i u bazenu", rekao je Vasović.

U sva četiri ovosezonska duela Radnički je bio bolji od Partizana, a golman Radničkog kazao je da ekipa mora ozbiljno da pristupu plej-of seriji.

"Do sada nismo izgubili na svom bazenu i nadam se da će tako i ostati i da ćemo na revanš otići sa pobedom. Pokušaćemo da završimo polufinale u dve utakmice kako bismo olakšali pripreme za finale i fajnal-siks Lige šampiona", rekao je Radić

Polufinalna serija prvenstva Srbije igra se na dve dobijene utakmice, a ulaz na prvi susret u Kragujevcu je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve