Nova vest
Vaterpolo

Subota, 15.03.2014.

19:17

LŠ: Partizan na korak od F6

Vaterpolisti Partizana pobedili su Galatasaraj sa 14:7 u sedmom kolu Lige šampiona i tako napravili veliki korak ka plasmanu na završni turnir.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su se zahvaljujući tom trijumfu učvrstili na trećoj poziciji, koja obezbeđuje prolaz na 'fajnal siks' elitnog takmičenja.

Partizan su predvodili Mandić i Ćuk sa po tri gola, dok su Tomašević, Subotić, Rackov i Dedović postigli po dva.

U redovima Galatasaraja Smit je upisao dva pogotka, dok su strelci bili i Aksentijević, Pasković, Gulsoj, Šafik i Korolija.

Partizan trenutno ima 12 bodova na trećem mestu tabele grupe B, koliko ima i Breša na drugom mestu, ali i utakmicu manje. Vodeću poziciju drži Radnički sa maksimalnih 18 bodova, dok Spandau na četvrtom mestu ima sedam bodova, dva vise od Galatasaraja. Bez šansi za finalni turnir je Oradea, koja je do sada osvojila samo bod.

Vaterpolo klub Partizan je na utakmici sa turskim klubom obeležio 50. godina od osvajanja prve titule u Kupu šampiona. Utakmici su prisustvovali legendarni igrači 'crno-belih' koji su učestvovali u tom uspehu, a vaterpolisti Galatasaraja su pre početka meča istakli transparent na kojem je pisalo:
Čestitamo 50-godišnjicu od osvajanja Lige šampiona".

Tok meča:

Crno-beli su se mučili u prvoj četvrtini, iako su poveli sa 2:0 golovima Tomaševića i Subotića. Turci su se vratili pa je prva deonica završena sa nerešenih 2:2.

U drugoj je ipak sve došlo na svoje mesto. Dva puta je pogodio Mandić, jednom Miloš Ćuk i na poluvremenu je bilo 5:3 za crno-bele. Partizan je definitivno sve završio u trećoj deonici koju je dobio rezultatom 5:1.

Tomašević i Dedović pogodili su na startu drugog dela za velikih 7:3, nakon toga svoj četvrti gol dao je i Mandić, a pogotkom Rackova u samom finišu treće deonice crno-beli su stekli velikih šest golova prednosti (10:4).

Partizan je nastavio u istom ritmu i u poslednjoj četvrtini, sjajnim golom Ćuk je doneo 'crno-belima' plus sedam. Ćuk je bio i strelac narednog pogotka, a potom se igralo gol za gol do kraja meča, da bi u poslednjim trenucima susreta konačan rezultat postavio Dedović za 14:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve