Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 27.01.2014.

15:14

"Kako bi se osećali navijači CZ?"

Sportski direktor Radničkog iz Kragujevca Jugoslav Vasović rekao za B92 da očekuje da finalni meč Kupa bude poništen, a arbitri oštro kažnjeni.

Izvor:

Autor:

Default images

"Tražimo ponavljanje meča, jer Denis Šefik nije imao pravo da uputi udarac na gol. To je nama potpuno jasno. Dobio je loptu od pomoćnog sudije iz gol auta, izveo je, prošlo je četiri sekunde, pa je tek onda šutnuo. To po pravilima nije dozvoljeno i gol je trebalo da bude poništen", rekao je za B92 Jugoslav Vasović.

Zvezda je posle velike drame u poslednjim sekundama uspela da odbrani trofej u Kupu, a pobedonosni pogodak postigao je Denis Šefik sa celog terena. Igrači Radničkog odmah posle meča izrazili su nezadovoljstvo suđenjem i radom Saveza, dok rukovodstvo kluba iz Kragujevcazahteva ponovno odigravanje meča.

Vasović ističe da očekuje da VSS poništi finale Kupa, ali i najstrožije kazni arbitre meča.

"Taj gol, tj. materijalna greška, direktno je odlučio pitanje pobednika. Tako da, po meni, ne postoji nikakva dilema. Meč treba poništiti, a arbitre najstrožije kazniti, jer nisu obavili svoj posao kako treba", jasan je Vasović.

Legenda srpskog vaterpola ističe video-snimak kao glavni dokaz, dok generalni sekretar VSS smatra – da nije bilo povrede materijalnih pravila.

"Na video snimku se, takođe, lepo vidi. U trenutku dok je na semaforu stajala nula, lopta je i dalje bila u ruci Denisa Šefika. Mislim da je potrebno samo da se pregleda snimak i donese odluka. Ključna stvar je jako prosta, da je sudija odsvirao kako pravila nalažu, Šefik ne bi bio ni u prilici da uputi udarac. Imam samo jedno pitanje za navijače Crvene zvezde, šta bi bilo da je obrnuta situacija? Da li bi bili ogorčeni?", zapitao se Vasović.

On ističe da je Zvezda odigrala dobar meč, da se borila u bazenu i dala sve od sebe, ali da su arbitri ipak bili ti koji su presudili.

"Crvena zvezda se pošteno borila... Bili smo izgubljeni, da bi stigli do šuta za pobedu. Nažalost, udarac je izblokiran, a lopta je završila u gol autu, posle čega je i usledio sporan šut. Denis je uradio ono što je najbolje za svoju ekipu i postigao pogodak, a sudije su te koje su pogrešile. Ne treba da sude Šefik, Savić ili bilo ko drugi.. Oni su sa sportske strane odradili svoj posao i dali sve od sebe", zaključio je Vasović svoju izjavu za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve