Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 27.01.2014.

14:01

Da li je bilo povrede pravila?

Takmičarska komisija i Disciplinski sud Vaterpolo Saveza Srbije doneće odluku da li je Crvena zvezda osvajač nacionalnog Kupa.

Izvor:

Autor:

Default images

Prema propozicijama VSS, utakmice može biti poništena ili nastavljena samo u slučaju da je došlo do materijalne povrede pravila.

Posao komisije biće da utvrdi da li je golman ekipe iz Beograda Denis Šefik pre isteka vremena izbacio loptu iz ruke jer se jedino taj detalj smatra materijalnom povredom pravila.

S druge strane, nedozvoljeno prebacivanje lopte i zamahivanje od strane čuvara mreže crveno-belih, posle gol auta, ne smatra se materijalnom povredom pravila, i kao takvo povlači samo eventualnu sankciju za arbitre.

Zvezda je posle velike drame u poslednjim sekundama uspela da odbrani trofej u Kupu, a pobedonosni pogodak postigao je Denis Šefik sa celog terena. Igrači Radničkog odmah posle meča izrazili su nezadovoljstvo suđenjem i radom Saveza, dok rukovodstvo kluba iz Kragujevca zahteva ponovno odigravanje meča.

"Takmičarska komisija i Disciplinski sud će u najkraćem mogućem roku doneti odluku na žalbu Radničkog, koja će biti u interesu srpskog vaterpola. Stvar je poprilično jasna. Ukoliko je došlo do materijalne povrede pravila, meč može biti ponovljen, tj. nastavljen od trenutka kada je do povrede pravila došlo. Što se ovog slučaja konkretno tiče, to je jedino moguće ako golman Zvezde nije pre isteka vremena izbacio loptu iz ruke. U svakom drugom slučaju, konsekvence će snositi samo arbitri", rekao je za B92 Nemanja Marijan, generalni sekretar Vaterpolo Saveza naše zemlje.

Svoj sud na celu priču da li su sportski direktor Radničkog Jugoslav Vasović, koji smatra da meč treba da bude poništen, i predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić – koji je uporedio situaciju sa Taša sa igranjem rukom Dijega Armanda Maradone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve