Nova vest
Vaterpolo

Subota, 09.11.2013.

16:52

Radnički na Partizan u LŠ!

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog plasirali su se prvi put u istoriji kluba u Ligu šampiona, nakon što su u dvomeču bili bolji od grčkog Vuljagmenija.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Radnički je poražen u revanšu u Grčkoj 6:5, ali to nije bilo dovoljno domaćinu da izbaci naš tim jer je u Kragujevcu u prvom meču bilo 11:5.

Radnički će igrati u grupi B Lige šampiona, gde će mu rivali biti Galatasaraj (Turska), Špandau (Nemačka), Breša (Italija), Partizan i Oradea (Rumunija).

Filip Filipović i Slavko Gak su postigli po dva gola u revanšu, a jedan gol dao je Boris Zloković, u prvom porazu Radničkog u Evropi posle 20 utakmica.

Kragujevčani su dobro počeli u Grčkoj, Zloković i Filipović su doneli prednost 2:1 posle prvog perioda, da bi početkom drugog Gak povisio na 3:1.

Međutim, tim Dejana Jovovića je tada stao, pa je već do isteka treće četvrtine Vuljagmeni poveo 5:4. Filipović je dao još jedan gol u završnici, ali su ipak Grci slavili na ovom meču.

Na televiziji B92 možete da pratite revanš meč Crvene zvezde protiv Pro Reka. Crveno-beli će pokušati da na Tašmajdanu nadoknade četiri gola zaostatka kako bi imali šansu da brane titulu šampiona Evrope osvojenu prošle sezone.

Vuljagmeni – Radnički 6:5 (1:2, 0:1, 4:1, 1:1), prvi meč 5:11

Vuljagmeni: Calkanis, Milonakis 2, Krisospatis, Guvis 1, Elmisan, Kulireakis, Afrodakis 2, Karuncos, Velonias, Miralis, Tigkas 1, Masmandis, Zerdevas.
Radnički: Radić, Burić, B. Popović, Vuksanović, Gak 2, Miličić, Ćirić, Rozental, Zloković 1, F. Filipović 2, Marković, Đ. Filipović, S. Popović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve