Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 17.06.2013.

16:40

Ministarka dočekala vaterpoliste

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić dočekala je na aerodromu 'Nikola Tesla' naše vaterpoliste koji su se vratili sa peharom Svetske lige.

Izvor: MS

Autor: MS

Default images

Prva dama srpskog sporta čestitala je našim 'delfinima' na velikom uspehu koji su postigli, i istakla je da su upravo oni najbolji ambasadori Srbije.

"Od početka svog mandata najviše se na ovakvim događajima družim upravo sa vaterpolistima, što me posebno raduje. Kontinuitet trofeja koje osvajate dokaz su da radite dobro, da se časno i bezrezevno borite za svoju zemlju, ami smo tu da vam u tome pomognemo i utremo put ka novim medaljam", poručila je ministarka.

Prema njenim rečima država prepoznaje kvalitet i značaj koji vaterpolo ima za Srbiju. Dokaz za to je i besprekorna organizacija poslednjeg fajnal-fora u Beogradu, za čiju je organizaciju Ministarstvo omladine i sporta preko budžetske rezerve obezbedilo devet miliona dinara.

"Osvajanjem Svetske lige napravili ste najbolju uvertiru za predstojeće Svetsko prvenstvo u Barseloni i nadam se da ćemo se u avgustu opet videti ovde kada nam, nadm se, budete doneli pehar svetskog šampiona", reči su ministarke Marić.

Kapiten srpskih vaterpolista Vanja Udovičić zahvalio se ministarki Marić na podršci i rekao je da igrači i stručni štab nemaju mnogo vremena za slavlje.

"Nismo preterano euforični posle osvojenog trofeja jer smo u prošlosti znali da se sapletemo u slavlju i euforiji pred velika takmičenja. Ovaj turnir nam je svojevrsna priprema za Svetsko prvenstvo, koje je naš glavni cilj", rekao je Udovičić.

Dočeku vaterpolista prisustvovao je i pomoćnik ministra za sport Dragan Atansaov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve