Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 02.06.2013.

12:53

Dačić: Država će vam se odužiti

Premijer Srbije Ivica Dačić primio je danas u Palati Srbija nove evropske šampione, vaterpoliste Crvene zvezde.

Izvor: MS

Autor: MS

Default images

Dačić je obećao da će im se država odužiti za, kako je on rekao, melem za srpski narod.

“Kao premijer ne bi trebalo da navijam za bilo koji klub, ali ovo što ste vi uradili je melem za naš narod. Doneli ste radost našoj zemlji i ja vam se na tome iskreno zahvaljujem od srca”, rekao je premijer Ivica Dačić i preneo čestitke od potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koji nije mogao da pristvuje prijemu.

Premijer je dodao da je počastvovan što Srbija ima novog evropskog šampiona u vaterpolu.

Vaterpolo je jedan od naših najtrofejnijih sportova i sport od kojeg možemo očekivati dobre rezultate i u budćnosti. Beograd je opet pokazao da je pravi domaćin u svim manifestacijama koje nam dodele, ali utisak ne bi bio potpun da niste osvojili trofej. Država mora da pomogne vaterpolo jer ne spada u komercijalne sportove, poput fudbala ili košarke, jer se ulaganje u vaterpolo višestruko isplati. Država će vam se odužiti, ali ta jednostavna pomoć nije rešenje i potrebno je sistemsko ulaganje. Nadam se da će te uskoro dobiti svoj bazen, poput Partizana”, reči su Ivice Dačića

Čestitakama se pridružila i ministar sporta Alisa Marić koja je prisustvovala prijemu.

Kapiten vaterpolista Crvene zvezde Andrija Prlainović zahvalio se na podršci organizaciji fajnal-fora.

Znamo koliko smo radosti doneli našim navijačima, al ii svim ljubiteljima sporta u Srbiji. Predstavljali smo zemlju na najbolji mogući način iv oleo bih da ovaj tim ostane na okupu i sledeće sezone, kako bismo mogli da odbranimo šampionsku titulu. Verujem da ćete nam u tome pomoći”, zaključio je Prlainović.

Crvena zvezde je pobedila dubrovački Jug 8:7 i tako su kompletirali sva tri trofeja ove sezone, nakon što su pre toga osvojili kup i prvenstvo Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve