Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 07.05.2013.

22:22

Dejan Udovičić novi selektor SAD

Trener Radničkog Dejan Udovičić imenovan je za selektora vaterpolo reprezentacije SAD, koju će voditi do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Dejan nije samo pobednik, već je i veliki radnik i stvaralac”, obrazložio je odluku Amerikanaca Kristofer Remsej.

Udovičić je uz opasku da je ponosan što je dobio priliku da vodi Amerikance naglasio da ih očekuje težak posao: "SAD ima veliki potencijal i spreman sam za izazov".

Doskorašnji selektor Srbije će ‘jenkije’ preuzeti čim se završi finalne plej-ofa. Debitovaće na finalnom turniru Svetske lige od 11. do 16. juna u ruskom Čeljabinsku, gde će se možda sastati i sa Srbijom.

Na Svetskom prvenstvu u Barselone, od 19. jula do 4. avgusta, Amerikanci će biti u grupi B sa Hrvatskom, Kanadom i Južnoafričkom republikom.

Podsetimo, Udovičić je sa mladom selekcijom osvojio sve što se moglo osvojiti, sa seniorskom je od 17 mogućih osvojio 16 medalja. Njegovi trofeji uključuju i titulu prvaka sveta u Rimu 2009, evropskog šampiona 2006. u Beorgadu i 2012. u Ajndhovenu, olimpijsku bronzu 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu.

U Svetskoj ligi je trijumfovao pet puta, a pobednik Svetskog kupa bio je 2010. Pre mesec dana sa Radničkim je osvojio Evrokup, a sa Partizanom se više puta radovao duploj kruni.

Udovičić ima skoro 500 pobeda u trenerskoj karijeri i uspešnost od 80 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve