Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 27.03.2013.

22:53

SL: Srbija slavila u Španiji

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je na gostovanju Španiju 8:6 (1:3, 1:2, 4:0, 2:1), u petom kolu Svetske lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Podmlađeni tim Dejana Savića uspeo je da briljantnom igrom u trećem periodu preokrene u Barseloni i donese četvrtu pobedu u takmičenju, iako je već obezbeđen plasman na završni turnir.

Najefikasniji bio je Ćuk sa tri gola, dva je postigao Mandić, a po jedan Šaponjić, Matović i Dedović. Srbija je sa maksimalnih 12 bodova okončala nastup u grupi B, pa će u junu igrati na finalnom turniru u Čeljabinsku.

Nije dobro počelo u Barseloni, Španija je povela 3:0, da bi Mandić sa dva, te Ćuk jednim golom smanjili na 4:3 na poluvremenu. U trećem periodu "delfini" su potopili domaćina, koji nije imao rešenja u napadu.

Mrežu Španije tresli su Matović, Šaponjić, pa Devodić za maksimalnih 8:4, da bi rival u finišu samo ublažio poraz. Giljermo Molina i Ćavi Valjes postigli su po dva gola za "furiju"

"Momcima svaka čast. Početak je bio nesiguran ali smo popravili igru u odbrani. Ona je do kraja bila fenomenalna, Španci nisu imali rešenje. Sa druge strane našli smo rešenje za njihov presing, pomerili ga i to je rezultiralo boljim napadom i golovima. Čestitke svi zaslužuju, od obojice golmana do svakog igrača.Bili su borbeni, požrtvovani i koncentrisani iako su prvi put igrali u ovakvom sastavu", kazao je selektor Srbije Dejan Savić.

U osatlim mečevima pobede su ostvarili Crna Gora i Mađarska i tako osigurali kolo pre kraja prva mesta u grupama A i C i plasirali se na završni turnir na kome će od evropskih selekcija učestvovati i domaćin Rusija.

Vateroplo Svetska liga, 5. kolo:
Španija – Srbija 6:8 ( 3:1, 1:2, 0:4, 2:1)

Bazen Barselone. Gledalaca 1400. Sudije: Sadekov (Rusija), Tot (Rumunija). Igrač više: Španija 8 (5), Srbija 5 (3). Peterci: Španija 1 (0), Srbija 1 (1),

Španija: Pinedo, Guteres, Agiran, Eksribano, Molina 2, Mingel, Esteljer, Espanjol 1, Vales 2, Perone, De Lero 1, Tebar

Srbija: G.Pijetlović, S.Rašović, Mandić 2, Marković, Šaponjić 1, Eškert, Ćuk 3, V.Rašović, Matović 1, Ubović, Dedović 1, Vapenski, B. Mitrović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve