Nova vest
Vaterpolo

Subota, 03.11.2012.

18:01

SL: Srbija savladala Španiju

Vaterpolisti Srbije stigli su do druge pobede u Svetskoj ligi, pošto su na Tašmajdanu u okviru grupe B savladali Španiju sa 10:8 (3:1, 3:2, 3:3, 1:2)

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Srbija je u prvom kolu Svetske lige bila bolja od Nemačku u Hamburgu sa 12:10, dok su Španci na startu bili slobodni.

Ovom utakmicom Srbija završava kalendarsku godinu koja joj je donela evropsko zlato i olimpijsku bronzu. Naredni meč u SL srpski vaterpolisti odigraće 2. februara 2013. protiv Nemačke.

Španija u Beograd stigla u dosta izmenjenom sastavi i sa podmlađenim timom, međutim vršilac dužnosti selektora Srbije Dejan Savić istakao je da nacionalni tim uvek ide na pobedu.

Srbija je odlično odigrala prve dve deonice i na odmor otišla sa prednošću od 6:3. U nastavku nastavila se dobra igra srpskog tima, a polovinom treće četvrtine Srbija je stigla i do najvećeg vođstva, bilo je 9:4 za izabranike Dejana Savića. Međutim, tada je usledilo blago opeštanje i pad u igri srpskih vaterpolista. Sve je kulminiralo u poslednjoj četvrtini, kada nisu uspeli da iskoriste nekoliko šansi se igračem više, a Španci vezali četiri gola i stigli na svega gol zaostatka. To kao da je razbudilo ekipu Srbije, koja je do kraja meča uspela da postigne još jedan pogodak i sačuva svoj gol za konačnih 10:8.

Kretanje rezultata možete pročitati ovde:

Loptu i prvi napad za Srbiju izborio je Živko Gocić.
Već u prvom napadu isključena su dva igrača Španije, Vanja Udovičić uspeo je da materijalizuje ovu prednost i postigne prvi gol za Srbiju.
Dva minuta kasnije i Španci su stigli do igrača više, pošto je isključen Rađen, ali je Mitrović bio siguran na golu i odbranio šut gostiju.
Novi gol za Srbiju i vođstvo od 2:0 doneo je Filip Filipović. Prvi gol za Španiju stigao je polovinom prve deonice, strelac je bio Perone.
Ubrzo je usledila kontra Srbije, a treći gol za Srbiju, na asistenciju Prlainovića, postiže Nikić 3:1.
Minut pre kraja prve četvrtine, isključen je Aleksić, međutim Španci ni drugi put nisu uspeli da iskoriste igrača više.

Na početku druge deonice, Espanjol je bio brži i prvi stigao do lopte, obezbedivši svom timu prvi napad. Tokom organizacije igre, isključenje je zaradio Rađen, a sa sedmerca za 3:2 bio siguran, takođe, Espanjol. U trećem minutu drugog poluvremena Srbija je, takođe, stigla do igrača više, posle isključenje Agilara, Aleksić je asistirao Nikiću za 4:2. Novi gol za Srbiju, i najveću prednost u dosadašnjem toku meča (5:2), doneo je Živko Goćić.
Novu priliku da smanje prednost Srbije Španci su imali posle isključenja Prlainovića, ali umesto da postignu gol, izgubili su loptu. ovu grešku španaca iskoristili su srpski vaterpolisti i jednim brzim napadom uvećali prednost. Precizan je bio novajlija u nacionalnom timu Nemanja Ubović.
U narednom napadu Španije isključen je Vanja Udovičić, a gosti su ovaj put bili bolje organizovani, pa je na 6:3 smanjio Espanjol.

Prvi napad u trećoj četvrtini za Srbiju izborio je Mitrović, međutim izabranici Dejana Savića nisu uspeli da postignu gol, dok su Španci bili precizni i smanjili prednost domaćina na 6:4. U narednom napadu, posle isključenja Peronea, u listu strelaca upisao se i Andrija Prlainović. I u narednom napadu za Srbiju, strelac je ponovo bio Prlainović. Pri rezultatu 8:4 privremeni selektor Srbije zatražio je tajm-aut, a po povratku u bazen njegovi izabranici stižu do novog gola 9:4, precizan je bio Mandić. Posle isključenja Rađena, kome je to bila treća lična greška, i selektor Španaca, zatražio je tajm-aut. Posle pauze, peti gol za goste postigao je Minge. I u narednom napadu Španci su imali igrača više, a posle novog tajm-auta Agilara, smanjili prednost Srbije na 9:6, strelac je ovaj put bio Perone.

I u poslednjoj četvrtini Srbija je bila brža kada se plivalo za loptu, međutim, opet, nije uspela da iskoristi taj napad i postigne gol. u nastavku igralo se dosta nervozno sa dosta isključenja i bez pravih prilika za šut. Prvi su do gola, u poslednjoj deonici, stigli Španci, na 9:7 smanjio je Perone. Bio je to treći vezan pogodak Španaca. Srbija nije uspela da iskoristi ni naredni napad, umsto toga isključenje je zaradio Gocić, za koga je utakmica zbog tri lične greške završena, a Španci stižu do četvrtog gola za redom. Na gol zaostatka smanjio je Minge i dva minuta pre kraja meča rezultat je 9:8. Selektor Srbije zatražio je tajm-aut, u trenutku kada je isključen Perone, a Srbija dobila igrača više. Ovaj put vaterpolist Srbije uspeli su da iskoriste prednost, Udovičić je asistirao Nikiću koji postiže gol, prvi za naš tim još od polovine treće četvrtine. Utakmica je završena pobedom Srbije od 10:8.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve