Nova vest
Vaterpolo

Subota, 22.09.2012.

08:59

Radnički predstavio svoj tim snova

Vaterpolo klub Radnički predstavio je tim za narednu sezonu u kojoj će pokušati da se umeša u trku za titulu i osvoji Kup Evrope.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na promociji, održanoj na zatvorenom bazenu kragujevačkog Sportskog centra „Park“, brojnim predstavnicima medija najpre se obratio gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović istakavši da je presrećan zbog stvaranja tima snova.

Ceo grad je uzbuđen i ne pamtim da je bila ovakva tenzija u skorije vreme u gradu, ovakav tim smo sanjali. Imali smo jedan cilj, izgradnju bazena, ostvarili smo ga, a sada smo obezbedili uslove za formiranje vaterpolo kluba sa velikim ambicijama. Važno je to da će mladi ljudi zbog ovog tima biti u bazenu i izrasti u buduće reprezentativce. Drago mi je što se stvari polako pomeraju iz Beograda, a Kragujevac postaje najsportskiji grad u Srbiji, a možda čak i na Balkanu“, rekao je Stevanović.

Trofejni selektor Srbije i novi trener Radničkog Dejan Udovičić istakao je da su ga Kragujevčani prijatno dočekali i da će pokušati da im se oduži na najbolji mogući način.

Zahvalan sam gradonačelniku i svim građanima na toplom prijemu ovde. Nadam se da ćemo to vratiti kroz rezultate. Globalni cilj je podići vaterpolo na viši nivo u Srbiji i da Kragujevac bude baza za buduće vaterpolo reprezentativce. Došao sam da pomognem da bi svima bilo dobro. Želim da pomognem i u stvaranju trenera koji će u budućnosti moći samostalno da vodi ovaj klub. Velika je važnost vaterpolo škole, kao i to da vaterpolo klub Radnički postane stabilan evroligaški takmičar“, istakao je novi šef stručnog štaba Radničkog.

Kapiten reprezentacije Srbije i Radničkog, Vanja Udovičić, zahvalio se svima koji su „podržali bajku koja je prerasla u najiskreniju priču u Srbiji“.

Za Radnički će u narednoj sezoni igrati:
golmani: Zdravko Radić, Endi Stivens i Igor Lazić.
igrači: Vanja Udovičić, Filip Filipović, Boris Zloković, Damir Burić, Aleksandar Ćirić, Slavko Gak, Boris Popović, Dušan Marković, Đorđe Filipović, Vojislav Čupić, Đorđe Bašić i Vedran Ćirković.

Dejan Udovičiću će u radu pomagati Dejan Jovović, dojučerašnji prvi trener turskog Galatasaraja i Danilo Nikolić, strageg koji je ’đavole’ uveo u viši rang.

Kragujevčani će debi u Prvoj ligi imati 3. oktobra u Novom Sadu, protiv Vojvodine, dok će se prvi prvoligaški meč na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ odigrati nedelju dana kasnije, kada gostuje Singidunum.

Takmičenje u Evropa Kupu Radnički počinje 18. oktobra, na svom bazenu, gde će ugostiti španski Sabadelj, italijansku Florenciju, nemački OSC Potsdam i turski Juzme Istanbul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve