Nova vest
Vaterpolo

Petak, 21.09.2012.

18:09

"Omladina treba da se bavi sportom"

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Udovičić kazao je da taj klub ima zadatak da omladinu usmeri na bavljenje sportom.

Izvor: JM

Autor: JM

Default images

"Imamo dva zadatka, moj je da stvaram mlade trenere i igrače, a kluba je da usmeri omladinu u sport i da kao stabilna ekipa predstavljamo grad Kragujevac", rekao je Udovičić novinarima na promociji tima u Sportskom centru Park.

Jedan od osnivača ideje o formiranju vaterpolo kluba Radnički Kragujevac, reprezentativac Srbije Vanja Udovičić, kazao je da su poznati igrači došli da podrže projekat koji im je predstavljen.

"Tu smo da podržimo projekat koji nam je predstavljen. Ono što sportisti daju Kragujevcu ne može ni sa čim da se meri. Mi predvodimo grad i sport u njemu, zajedno sa fudbalerima, košarkašima, odbojkašima i ostalima", istakao je Udovičić.

Gosti na promociji vaterpolista u Kragujevcu bili su gradonačelnik Veroljub Stevanović i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić. Oni su na poklon od igrača dobili loptu sa njihovim potpisima, a za uzvrat im je Stevanović dao zastavu Kragujevca.

"Ovo je specifičan trenutak za grad Kragujevac. Sanjali smo ovakav tim, koji neki već nazivaju timom iz snova. Ovo je veoma bitno za budućnost grada. Naš cilj je da omladinu i mlade učimo zdravom životu i obrazovanju. Bitno je da smo Srbiju pomerili iz Beograda. Ovo je verovatno najsportskiji grad na Balkanu", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Ministar Dinkić je kazao da od Radničkog očekuje dobre rezultate u predstojećoj sezoni.

"Sa vrhunskim trenerom Dejanom Udovičićem i ovakvim igračima Radnički će napraviti dobre rezultate. Pre mesec dana nazvao me je Vanja Udovičić i predložio mi da u Kragujevcu napravimo vaterpolo klub. To sam video kao odličnu ideju. Doveli smo odlične igrače i time želimo da damo motiv deci da se bave vaterpolom, plivanjem, kao i ostalim sportovima", kazao je Dinkić.

Vaterpolo klub Radnički je osnovan nedavno, a u njemu već igra nekoliko reprezentativaca Srbije i drugih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve