Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 12.09.2012.

21:53

VSS nema garancije države za EP

Vaterpolo savez Srbije još uvek nema garancije države i Grada Beograda da može da organizuje Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U Evropskoj plivačkoj federaciji su se poslednjih godina pokazali kao strpljivi i tolerantni, ali je rok za potpisivanje ugovora odavno istekao, a nije uplaćena ni kotizacija.

Moramo da ugovorimo sastanke sa predstavnicima Vlade i Grada kako bismo dobili neophodne garancije za potpisivanje ugovora. Čelnici LEN su do sada imali razumevanja i na predstojećem Kongresu, 29. i 30. septembra, u Lisabonu zamolićemo ih da nam još produže rok. Verujem da će nam izaći u susret”, istakao je generalni sekretar VSS Marko Stefanović.

Srbija je organizaciju dobila prošlog novembra, a šampionat bi trebalo da bude održan u januaru 2016. godine u “Kombank arena” i “Pioniru”. Na njemu će se ujedno najbolje evropske reprezentacije boriti za vize za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

U vladajućem telu evropskog vaterpola imaju razumevanja, pošto su u Srbiji u u maju održani parlamentarni i predsednički izbori, ali sigurno je da neće dugo čekati, posebno jer šampionat želele i druge zemlje.

Vodili smo žestoku borbu za dobijanje šampionata. Dokazali smo se kao odlični domaćini, a prvenstvo nam je bitno i zbog popularizacije vaterpola. Optimista sam, verujem da će država stati uz nas. Bez njene podrške ne možemo da organizujemo Evropsko prvenstvo”, naglasio je Stefanović.

Naš glavni grad je u septembru 2006. organizovao Evropsko prvenstvo, na kojem je Srbija, prvi put pod svojim imenom, osvojila zlato. Inače, naši vaterpolisti su 29. januara ove godine u Ajndhovenu peti put postali prvaci ‘Starog kontinenta’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve