Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 17.05.2012.

13:01

Udovičić odredio igrače za OI

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić saopštio je širi spisak igrača za Olimpijske igre, na kojem se nalazi 20 kandidata.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U odnosu na spisak za Evropsko prvenstvo u Holandiji, na kojem je naša selekcija osvojila zlato, nema većih izmena.

Pripreme počinju 21.maja na Tašmajdanu ali na njima neće biti Udovičića, Prlainovića, Pijetlovića, Filipovića, Nikića i Rađena, koji će se timu priključiti kasnije.

Na spisku su:
golmani: Soro (Partizan Rajfajzen), G. Pijetlović (Crvena zvezda), B. Mitrović (Debrecin), Živojinović (Partizan).
centri: Nikić (Kamolji), D. Pijetlović (Pro Reko), P. Filipović (Partizan Rajfajzen), Eškert (Beograd).
bekovi: Udovičić (Mladost), Aleksić (Solnok), Rađen (Ios), Matović (Vojvodina).
desna strana: Gocić (Solnok), F. Filipović (Pro Reko), L. Šaponjić (Partizan Rajfajzen), Mandić (Partizan Rajfajzen).
leva strana: Prlainović (Pro Reko), Mitrović (Partizan Rajfajzen), Ćuk (Partizan Rajfajzen), A.Šaponjić (Berkli).

Učesnici ’fajnal fora’ će odmarati do 1. juna. Nikić ima obaveze u Kamoljiju, a Rađen se oporavlja od povrede prsta. Pripreme u junu će početi testiranjem u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije“, rekao je Udovičić.

Program priprema je razrađen u detalje. Za 8. juni je predviđen „Dan vaterpola“ u Košutnjaku na bazenu Zavoda. Od 12. do 22. juna će se ekipa biti u Kranju, a potom slede provere na turnirima u Kosenci, od 26. juna do 1. jula, i Portugaleteu, od 5. do 8.jula. Predviđen je i zajednički rad sa Italijom u Subotici i Grcima u Atini.

Planirali smo da krenemo sa manjim brojem igrača, ali su nas povrede naterale da taj broj bude na početku 20. Spiskove ćemo kratiti posle Kranja i Portugaletea“, naglasio je Udovičić.

U stručnom štabu će biti i Dejan Savić, koji će posle turnira u Italiji nastaviti rad sa selekcijom mlađih kategorija, i psiholog Marija Andrijić-Haimani. Stari članovi stručnog štaba su treneri Dejan Stanojević, Vladimir Pavlović i Miloš Ćirić, dr Nebojša Jeremić, fizioterapeut Goran Golubović i tim menadžer Marko Stefanović.

Odredili smo program. Imali smo nameru da formiramo i B selekciju sa igračima koji neće biti na pripremama i sa vaterpolstima koji će posle Kranja i Portugaletea napustiti ekipu. Nažalost, nije bilo moguće napraviti za njih adekvatan program, a i finansije nisu takve da bismo mogli da uradimo sve što želimo. Idemo po starom modelu, cilj su što bolje pripreme i zdravlje igrača“, rekao je Udovičić.

Naši vaterpolisti u London putuju 24. jula, a prvi meč očekuje ih pet dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve