Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 23.01.2012.

22:05

Hrvati ogorčeni zbog poraza Srbije

Hrvatski mediji s ogorčenjem su prokomentarisali rasplet u B grupi vaterpolo prvenstva Evrope u Ajndhovenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija, sigurni učesnik polufinala, porazom od Crne Gore uticala je da branilac titule Hrvatska završi takmičenje već u prvoj fazi.

Crna Gora je pobedom nad Srbijom u poslednjem kolu zauzela drugo mesto i igraće u četvrtfinalu, kao i trećeplasirana Nemačka posle trijumfa nad Rumunijom, dok je Hrvatska savladala Španiju, ali je ostala na četvrtoj poziciji zbog neuspeha u mečevima sa Srbijom i Nemačkom.

"Crnogorci su protiv neprepoznatljivih Srba stvorili na početku utakmice prednost, koju su bez većih problema držali i do kraja utakmice povećali na konačnih 11:7. Tri prve violine u srpskoj reprezentaciji imale su očajan dan – Udovičić, Prlainović i Filipović potrošili su ukupno 14 lopti za dva gola, što bi u normalnim okolnostima svakako zabrinulo selektora Srbije Dejana Udovičića", preneo je portal Index.hr.

Portal navodi reči hrvatskog selektora Ratka Rudića, koji je uoči poslednjeg kola rekao da je prolazak u četvrtfinale "utopija".

"Naravno, stari lisac bio je u pravu, ali nada u poštenje i pozitivan rasplet ipak je tinjala. Sve dok Crnogorci protiv Srba nisu zagospodarili bazenom kao da igraju protiv Turske ili Holandije, a ne s reprezentacijom koja je u Ajndhovenu pokazala daleko najviše, i koja će, ako ne bude nepredvidjenih dogadjaja, naslediti naše na krovu Evrope", piše Index.hr.

Zagrebački "Jutarnji list" ironično ističe da su Crnogorci "iznenađujuće" i "neočekivano" slavili protiv komšija Srba, čime je Hrvatska praktično izbačena iz borbi za medalju.

Splitska "Slobodna Dalmacija" piše da je hrvatska reprezentacija "izgurana" na četvrto mesto u grupi, dok zagrebačke "Sportske novosti" prenose da su Srbi protiv Crnogoraca bili "potpuno nezainteresovani" i da hrvatski vaterpolisti u Ajndhovenu "ne samo da neće odbraniti zlato iz Zagreba, već na kraju neće videti ni četvrtfinale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve