Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 11.01.2012.

22:19

Vaterpolisti Srbije dobili Grčku

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je drugo mesto "Samaridis kupu", pošto je u poslednjem kolu savladala domaću Grčku sa 8:3 (3:0, 2:1, 1:1, 2:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobednik turnira na grčkom ostrvu Hiosu je Crna Gora, koja je savladala Španiju sa 10:6, a do trofeja je došla zahvaljujući boljoj gol razlici od Srbije.

Treće mesto zauzela je Španija, a četvrto Grčka. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Slobodan Soro, dok je najbolji strelac Španac Molina.

Vaterpolisti Srbije sigurno su došli do pobede protiv domaćina u utakmici sa koje su izostali kapiten Vanja Udovičić i Nikola Rađen zbog bolesti. Grci su, s druge strane, igrali u najjačem sastavu, sa povratnicima Doskasom i J. Afrudakisom.

Već u prvoj četvrtini bila je primetna razlika u kvalitetu, a Gocić, Nikić i Aleksić su obezbedili visoku prednost. U drugih osam minuta golove su postigli Filipović i Mandić (prvi reprezentativni gol u karijeri), dok je kod Grka precizan bio Delakas.

Posle velikog odmora tempo je donekle opao. Duško Pijetlović je bio strelac šestog gola za Srbiju, za Grke je pogodio Doskas, kojem je neki minut ranije Soro odbranio peterac. Tačku na ubedljivu i zasluženu pobedu stavili su lepim golovima Filipović i Prlainović.

Grčka: Karabetas, Milonakis, Miralis 1, Kokinakis, Delakas 1, Teodoropulos, H.Afrudakis, Doskas 1, J.Afrudakis, Funtulis, Aleksadinis, Vulgarakis, Galanidis.
Srbija: Soro, A.Šaponjić, Gocić 1, Mandić 1, Chuk, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 1, L.Šaponjić, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.

Srpski vaterpolisti sutra se vraćaju u Beograd, odakle će u subotu ujutro otputovati u holandski grad Ajndhoven, domaćina prvenstva Evrope od 16. do 29. januara.

Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u B grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Rumunijom, Španijom i Nemačkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve