Nova vest
Vaterpolo

Petak, 09.12.2011.

12:25

Bazen u Pioniru za EP 2016?

Ukoliko Beograd bude domaćin Evropskog prvenstva u vaterpolu 2016, postoji mogućnost da mečevi budu igrani u montažnom bazenu u dvorani Pionir.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Domaćin kontinentalnog prvenstva biće poznat u subotu posle zasedanja Biroa LEN u Šćećinu.

"Šampion će u olimpijskoj 2016. biti održan u januaru. Zato smo predložili da utakmice budu igrane u montažnom bazenu pod svodovima dvorane Pionir", rekao je za "Sport" generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije, Marko Stefanović.

"Naravno, u funkciji bi bili i drugi zatvoreni bazeni u Beogradu, za treninge, čak i za mečeve u grupnoj fazi. Oni najvažniji, koji privlače najviše pažnje, bili bi igrani u Pioniru. Potrudili smo se da napravimo dobru kandidaturu. Koliko je zaista dobra, saznaćemo u subotu posle podne", rekao je Stefanović.

Evropsko prvenstvo 2016. donosi i vrlo značajnu novinu. Prvi put, Šampionat kontineta biće kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre koje će te godine biti održane u Rio de Žaneiru.

U zargebačkoj Areni je na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu takođe trebalo da bude postavljen montažni bazen, ali se od toga odustalo.

Slična ideja postojala je i u Nemačkoj. Hamurg je bio jedan od kandiata za organizovanje Svetskog prvenstva 2013. Njihova plan bio je da se takmičenja u tri od pet sportova, plivanju, vaterpolu i sinhronom plivanju, održe u bazenima na stadionu fudbalskog kluba HSV.

Organizacija je ipak pripala Dubaiu, oni su kasnije odustali, pa je za domaćina izabrana Barselona. Španski grad uopšte nije bio na listi kandidata za organizaciiju, koju su dobili zahvaljujući dobroj infrastrukturi i podršci Vlade Španije. Inače, i Beograd je bio kandidat za organizaciju ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve