Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 22.09.2011.

21:19

Voša i Zvezda se bore za Evroligu

Vaterpolo klubovi Vojvodina i Crvena zvezda VET će od petka do nedelje igrati na kvalifikacionim turnirima za plasman u Evroligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Branilac trofeja najjačeg klupskog takmičenja na svetu i šampion Srbije beogradski Partizan je siguran učesnik ovog takmičenja.

Vojvodina će biti domaćin jednog od kvalifikacionih turnira, a njeni protivnici u Novom Sadu će biti nemački Duizburg, francuski Marsej i kotorski Primorac. Prve dve ekipe u grupi će obezbediti plasman u Evroligu

Francuzi su prošli na prvom kvalifikacionom turniru koji su sami organizovali i na kome je učestvovala i Crvena zvezda. Kotorski Primorac je 2009. godine bio prvak Evrope, ali se posle osvajanja titule našao u velikim finansijskim probelima, dok Duizburg ima najmanje šanse za prolaz.

Vaterpolisti Crvene zvezde će svoj put ka učešću u Evroligi tražiti preko bazena u Segedinu, a protivnici će im biti domaćin Seged, Primorje iz Rijeke i ruski Šturm. "Crveno-beli" su već odigrali pet utakmica u Marseju, ali ih u Segedinu čekaju mnogo jači rivali i biće ogroman uspeh ukoliko Crvena zvezda uspe da stigne do Evrolige, ostavivši u LEN Kup abiciozne i kvalitetne timove kakvi s Primorje i Šturm, a domaćini će imati podršku sa tribina.

Pored turnira u Segedinu i Novom Sadu, igrać se i u Zagrebu i Atini. U prestonici Hrvatske će igrati domaća Mladost, Vašaš, Panatinaikos i Savona, dok će u Atini igrati Vuljagmeni, Posilipo, Oradea i hercegnovski Jadran.

Raspored mečeva na turniru u Novom Sadu:
petak:
Duizburg - Marsej (19h)
Vojvodina - Primorac (20.30h)
subota:
Primorac - Marsej (19h)
Vojvodina - Duizburg (20.30h)
nedelja:
Primorac - Duizburg (9.30h)
Vojvodina - Marsej (11h)

Raspored mečeva na turnir u Segedinu:
petak:
Primorje - Šturm (15.30)
Seged - Crvena zvezda (17h)
subota:
Primorje - Crvena zvezda (15.30)
Seged - Šturm (17h)
nedelja:
Crvena zvezda - Šturm (10h)
Seged - Primorje (11.30h)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve