Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 25.07.2011.

09:01

Vaterpolisti spremni čekaju Nemce

Vaterpolo reprezentacija Srbije spremna iščekuje utakmicu protiv Nemačke u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Šangaju, koja se igra u utorak.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpski ’delfini’ uvereni su da angažovanom igrom mogu da dobiju taj izuzetno važan duel, ali u vidu imaju da su Nemci veoma nezgodan protivnik od kojeg su pretrpeli šokantan poraz u martu, u Kruševcu, sa 10:9, u okviru takmičenja u Svetskoj ligi.

Srbija je kasnije osvojila to takmičenje trijumfujući na završnom turniru prošlog meseca u Firenci, kada je u finalu pobedila domaćina Italiju sa 8:7 i obezbedila olimpijsku vizu za London 2012.

Sa dva jaka treninga aktuelni svetski prvaci su se u Šangaju potpuno uključili u pripreme za duel protiv Nemaca, koji je na programu u utorak od 9.20 časova po srednjeevropskom vremenu. U ponedeljak će imati još jedan trening, a potom sledi gledanje snimka meča osmine finala između Nemačke i Japan, i sastanak.

Nemačka je kao Australija. Stalno igra punom snagom i uopšte ne razmišlja o rezultatu. Mi smo se sa njima neslavno proveli u Kruševcu i to bi trebalo da nam bude velika opomena“, ocenio je Marko Avramović.

Milan Aleksić smatra da Srbija ima bolji tim, ali da prednost nije velika.

Potrebno je mnogo rada u bazenu da bi se ostvarila pobeda. Nemci su iznenadili Crnu Goru pre dve godine u Rimu, nas su dobili u poslednjem meču. Moramo da budemo jako pažljivi“, rekao je Aleksić.

Nemačka reprezentacija godinama igra u istom sastavu. Na golu je Čigir, koji ima probleme sa povredom i bez njega je ta ekipa mnogo slabija, golovima se ističe Ojler, a tu je i niz iskusnih vaterpolista poput Krojcmana i Policea.

Ipak se mi pitamo. Moramo samo da popravimo neke elemente iz duela sa Australijom. Pun angažman, pravi pristup i verujem da pobeda protiv Nemačke neće doći u pitanje“, poručio je Dejan Stanojević, pomoćnik selektora Dejana Udovičić.

U ostalim mečevima četvrtfinala, sastaju se Hrvatska – Crna Gora, Mađarska – Sjedinjene Države i Španija – Italija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve