Nova vest
Vaterpolo

Subota, 16.07.2011.

16:54

SP: Srbija - Kina (15.00h)

Vaterpolisti Srbije u ponedeljak počinju odbranu titule prvaka sveta na Svetskom šampionatu koje se održava u Kini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski "delfini" šampionat počinju duelom sa domaćom selekcijom Kine koji počinje u 15.00 časova po našem vremenu.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić je poručio da igrači moraju da zaborave na obezbeđenu olimpijsku vizu i da postave sebi nove ciljeve.

"Rekao sam momcima, hajde da zaboravimo na olimpijsku vizu i da posle Šangaja budemo trostruki uzastopni svetski prvaci. Rim je bio veliki uspeh, a sada im govorim da imaju šansu da isto urade i ovde", rekao je Udovičić.

Udovičić ne krije da je jako teško tri puta za dva meseca podizati formu na najviši nivo.

"Nije lako, ali se mora. U Singapuru smo igrali bez emocija, čuvali smo ih za Šangaj. Momci su trezveni ljudi, racionalni, ali kada ih ponese igra, ambijent, padaju u trans koji je sjajan za konačan cilj. Verujem da možemo ovde da uradimo nešto i da se posle toga okrenemo Londonu. Prvi put od Rima imamo priliku da se pripremamo toliko dugo koliko želimo i na način na koji to hoćemo."

Selektor upozorava da ni u jedan meč ne sme da se uđe opušteno.

"To nije nikakva demagogija. Kina je domaćin i sigurno najjači rival iz grupe koja po kvalitetu ne pripada vrhu.To nam je prvi meč, veoma važan da se priviknemo na atmosferu. Posle toga nam sledi duel sa Rumunijom, koja igra snažan vaterpolo, zna da iznenadi protivnika, posebno ako se unapred prežali. Sa Australijom smo igrali nerešeno u Rimu, gaje stil koji ne odgovara timovima sa balkanskih prostora".

Udovičić je analizirao i poziciju najvećih rivala.

"Hrvatska ima najbolju poziciju. Sigurno će biti prva u grupi tako da ima dosta vremena da se pripremi za bilo koga u četvrtfinalu. Mađari su sveži i Kemenji je ispunio moja očekivanja da ovde ne eksperimentiše. Crna Gora je oslabljena, mnogi su je prežalili, ali to može da bude njihov plus jer su i dalje kvalitetni. U grupi gde su Amerika, Italija i Nemačke može svako svakoga da pobedi".

Naravno, najvažniji meč, kao i uvek na velikim takmičenjima biće četvrtfinale.

"Može da se nasluti ko će na koga u četvrtfinalu. Znaju se i favoriti, ali su iznenadjenja moguća. Setite se Rima, Madjari peti, Crna Gora deveta, Italija jedanaesta. Zato je vaterpolo danas izuzetno zanimljiv", zaključio je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve