Nova vest
Vaterpolo

Subota, 25.06.2011.

20:04

"Delfini" ponovo sa Italijom

Vaterpolisti Srbije odigrali su najbolji meč u ovogodišnjoj Svetskoj ligi i suvereno se plasirali u finale finalnog turnira u Firenci.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Delfini" su dobili selekciju Sjedinjenih Američkih Država sa 8:5 (3:1, 2:0, 2:1, 1:3). Srbija je u jednom trenutku vodila 7:1, Amerikanci su prišli na 7:5, ali je Filipović rešio meč.

Srbija će u finalu igrati protiv domaće selekcije Italije koja je dobila Hrvatsku sa 13:11 (4:2, 2:1, 0:1, 2:4 - 5:3) posle peteraca. Pobednik ovog meča obezbediće plasman na Olimpijske igre 2012. godine.

Srbija je u grupnoj fazi bila bolja od domaćina tekođe posle peteraca u meču koji su oboležile katastrofalne sudijske odluke na štetu srpskog tima. Finalni okršaj igra se u nedelju od 20.30 časova na bazenu "Paolo Kostoli".

Srbija je fenomenalno počela meča sa SAD i iskoristivši napade sa igračem više stigli do 2:0 golovima Duška Pijetlovića i Živko Gocića, da bi ubrzo Andrija Prlainović pogodio za 3:0.

Na golu je ponovo briljirao Slobodan Soro koji je u prvom periodu imao četiri odbrane, da bi tek minut pre kraja ove četvrtine prvi put bio salvadan posle udarca Aleksandera.

Usledio je period neuspešnih napada Srbije, da bi prednost od tri gola vratio Stefan Mitrović, ponovo posle akcije sa igračem više. Da SAD neće imati šanse u ovom meču potvrdio je prvim golom Slobodan Nikić. Sudije su ponovo uticale na igru Srbije, ali tako što su isključile Duška Pjetlovića sa pravom izmene.

Ubedljiva prednost Srbije došla je kao rezultat fenomenalne odbrane igrača Dejana Udovičića koji nisu primili ni jedan gol sa igračem manje u bazenu.

Dominaciju u Firenci “delfini“ su nastavili u trećem periodu kada su sa još dva gola stigli do nedostižnih 7:1. Tek u samom finišu period SAD konačno stigao do drugog gola preko najboljeg igrača, Tonija Azoveda iz peterca.

U prvom delu poslednje četvrtine usledilo je upuštanje naših vaterpolista što su Amerikanci iskoristili i sa dva gola vratili se u igru.

Ovaj pad igre nije uspeo da zaustavi ni tajmaut Udovičića. Srbija je propustila da iskoristi veoma bitan napad sa igračem više, pa je raspoloženi Bejli drugim golom u ovoj četvrtini potpuno vratio neizvesnost smanjivši na 7:5, tri minute pre kraja meča.

Ipak, kada je bilo najpotrebnije proradio je sjajni Filip Filipović i snažnim udarcem potvrdio zašto je prvi strelac Srbije na turniru (13 golova) vrativši "delfinima" tri gola prednosti. Na kraju je to bio konačan rezultat i druga pobeda Srbije nad SAD-om u Firenci (11:5 u grupi).

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Petković, Duško Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Stefan Mitrović 1, Gojko Pijetlović.

SAD: Mozes, Varelas, Hant, Pauers, Rajt, Bakner, Bjubien, Azevedo 1, Bejli 2, Hatn, Smit 1, Man, Aleksander 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve