Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 04.04.2011.

17:06

Preminuo Boško Vuksanović

U Beogradu je u ponedeljak u 84. godini preminuo nekadašnji vaterpolo reprezentativac, selektor i sportski radnik Boško Vuksanović.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Vuksanović je rođen u Kotoru 4. januara 1928. godine, a tokom uspešne karijere igrao je za splitski Mornar i Jadran iz Herceg Novog sa kojima je osvojao titule državnog prvaka.

Sa državnim timom Jugoslavije osvojio je srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Helsinkiju 1952. i Melburnu 1956. godine.

Igrao je i u reprezentaciji koja je osvojila bronzanu medalju na šampionatu Evrope u Beču 1950 i četiri godine kasnije u Torinu se domogla srebra.

Najveći uspeh kao selektor plavih ’delfina’ postigao je na Olimpijskim igrama u Tokiju 1964. godine, kada je njegovim izabranicima pripalo srebrno odličje. Na klupi naše najbolje selekcije osvojio je još tri medalje – srebrnu na kontinentalnom prvenstvu 1962. u Lajpcigu i dva zlata, 1961. na Univerzijadi u Sofiji i dve godine kasnije na Maditeranskim igrama u Napulju.

Radio je u stručnom štabu selekcije Zapadne Nemačke i kao trener Jadrana i beogradske Crvene zvezde.

Vuksanović je završio Pravni fakultet i bio zaposlen u Centroturistu i Metal servisu.

Dan, vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve