Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 06.01.2011.

19:43

Udovičić: "Ima li svrhe igrati?"

Vanja Udovičić u izjavi za “Večernje novosti” kaže da je razočaran odnosom Olimpijskog komiteta prema reprezentaciji.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U 2010. vaterpolisti Srbije su osvojili Svetsku ligu, Svetski kup i bronzu na EP.

"Neverovatno je da OK ne vrednuje Svetski kup i Svetsku ligu, već samo EP i SP. To nas kao sportiste vređa, država ne zna da ceni takmičenje koje se održava svake četvrte godine ili svake kao Svetska liga. Onda se pitate ima li svrhe igrati za reprezentaciju države koja ne ceni rezultat koji si postigao te godine".

Na konstataciju da stručnjaci kažu da upravo on pravi razliku između ekipa, Udovičić odgovara skromno:

Čitao sam u nekoliko navrata da ljudi tako govore. Naravno da mi je drago ako to iskreno misle. Ne volim kada me hvale jer u većini slučajeva to nije dobronamerno, a i naučio sam da vam misli najbolje upravo onaj koji vas kudi. Najgore je kada se sportista uljuljka, kada poveruje u lepe priče i počne da gubi tlo pod nogama”.

Srpski vaterpolista napustio je Pro reko jer mu je bio postavljen ultimatum da zaigra za italijansku reprezentaciju, a nova destinacija bila je zagrebačka Mladost.

“To je već priča o marketingu. Vaterpolo je mali sport, sa malo skandala, učesnika... U drugom sportu ja bih bio vest samo jedan dan, već sutradan bi me zaboravili. Hrvati su to uradili slučajno ili namerno zbog popularizacije vaterpola. Za ova tri meseca poseta na utakmicama Mladosti je veća za 50 odsto, a duplirane su utakmice na TV-u. Oni su izvukli makismum iz vaterpola, sagradili su bazene i tu su ispred nas, koji nismo valorizovali uspehe reprezentacije”, kaže 28-godišnji Udovičić i dodaje da nacionalni tim zavisi isključivo od sebe:

“Vaterpolo je u takvoj krizi da u slučaju da dve godine u nizu ne osvajamo medalje, Savez, klubovi i igrači bili bi u velikom problemu. Mi uvek dajemo svoj maksimum, ali trenutna situacija u zemlji je takva da reprezentacija mora da napravi rezultat kako ne bi dovela u pitanje svoju egzistenciju”.

Na kraju, Udovičić kaže da ne bi imao problem da zaigra i za Crvenu zvezdu, iako je bio član Partizana.

“Smatram da je vaterpolo mali sport u odnosu na fudbal. I malo klubova je u mogućnosti da plati igrača, kako bi mogao da reši svoju ezgistenciju, pa i budućnost. Svako od nas bi uvek prihvatio adekvatnu ponudu bilo kog kluba, pa i Crvene zvezde”, zaključuje Udovičić za “Novosti”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve