Nova vest
Vaterpolo

Subota, 01.01.2011.

20:46

Dnevnik: Vapenski najbolji u 2010.

Vaterpolista Vojvodine Boris Vapenski izabran je za najboljeg sportistu AP Vojvodina u izboru novosadskog lista “Dnevnik”.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Ova nagrada je samo kruna uspešne sezone i svakako da mi je veoma bitna za nastavak karijere. Ona će me motivisati da radim još jače i bolje u narednim godinama”.

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je u prethodnoj sezoni zlatne medalje u Svetskoj ligi i Svetskom kupu i bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. U tim uspesima učestvovao je i 20-godišnji Vapenski.

Kapiten Vojvodine je sa klubom prošle sezone postigao sjajne rezultate (vicešampion Srbije i drugi u Kupu, treći u Evrointer ligi, učesnik Evrolige), a ustalio se i u nacionalnoj selekciji.

“Izmakla nam je zlatna medalja na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i ostao je žal za titulom. Ali, 2010. godina je bila za mene veoma uspešna i voleo bih da se ponovi u svakoj narednoj. Plasman Vojvodine u Evroligu drugu godinu u nizu je veliki uspeh, pogotovo što smo to ostvarili posle odlaska čak četvorice igrača. Drago mi je što sam član uspešnog kluba i reprezentacije, koja je svakako među najboljima na svetu.”

Odlaskom četvorice igrača iz Voše neki mlađi momci su morali da postanu nosioci igre, a lidersku poziciju preuzeo je Vapenski.

“Da, preuzeo sam kapitensku kapicu i to je nešto posebno za mene. Sada moram da budem primer drugima, ali nisam saglasan da sam preuzeo ulogu lidera jer u ekipi ima još mnogo kvalitetnih igrača. Ne bih izdvajao sebe, najbitnije je da ekipa napreduje i pobeđuje”.

Vojvodina je osvajanjem drugog mesta u Kupu ostvarila cilj, slede novi izazovi u prvenstvu sa u duelima sa Partizanom i eventualno sa Crvenom zvezdom.

“U finalu Kupa pružili smo sjajnu partiju i zato je ta utakmica bila neizvesna, a ne zbog loše igre Partizana, kako se govori. Oni su veliki klub i i svaki iole lošiji rezultat moraju da pravdaju. Sve u svemu, njihovo je da govore, a naše da radimo i da probamo u nekom od narednih duela da ih iznenadimo i pobedimo. Povratak Crvene zvezde je veoma bitan za naš vaterpolo. Zvezda je kvalitetan sastav, tako da nas očekuju još najmanje dva neizvesna duela s njom u prvenstvu. Raduje me što ćemo imati još jakih utakmica u domaćim takmičenjima, a ne samo kada igramo sa Partizanom”, zaključio je Vapenski za “Dnevnik”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve