Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 12.12.2010.

18:30

Kup: Nova titula za Partizan

Vaterpolisti Partizana savladali su Vojvodinu 11:8 (3:1, 2:2, 2:2, 4:3) i očekivano osvojili novu titulu u Kupu Srbije.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-belima" je ovo bio 21. trofej u ovom takmičenju, a ukupno 53. u klupskoj istoriji.

Miloš Ćuk je sa tri gola bio najefikasniji u Partizanu, Aleksandar Radović i Miloš Korolija su po dva puta zatresli mrežu, a Vujasinović, Mitrović i Prlainović su postigli po jedan gol.

Vojvodinu su predvodili Boris Vapenski i Miroslav Ranđić sa takođe po tri gola, ali je Vapenski dva postigao iz peterca. Sora su po jednom savladali Vuksanović i Ubović.



Duel dva najbolja srpska tima doneo je nešto više neizvesnosti nego u ranijim mečevima, ali ni u jednom trenutku pobeda Partizana nije došla u pitanje. "Crno-beli" su stekli dva gola prednosti u prvom periodu (3:1) i lagano je održavali (5:4, 6:5), da bi tek poslednjem periodu napravili 3:0 seriju za maksimalnih +4 (9:5) i tako definitivno rešili meč.

U polufinalu Partizan je eliminisao Crvenu zvezdu, dok je Vojvodina bila uspešnija od Žak-a iz Kikinde.

Oba tima tokom vikenda očekuje nastavak takmičenja u Evroligi. Partizan očekuje bitno gostovanje u Atini gde će protiv Olimpijakosa tražiti prvu pobedu u takmičenju, dok Vojvodina dočekuje ruski Spartak iz Volgograda.

Andrija Prlainović:



Miloš Korolija:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve