Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 15.11.2010.

13:51

Udovičić: "SL priprema za Šangaj"

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da je meč protiv Makedonije u Svetskoj ligi prvi korak ka ispunjenu dva cilja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Udovičić kaže da bi nacionalni tim trebalo da izbori mesto na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. i odbrani titulu svetskog prvaka u Šangaju 2011.

Vaterpolisti Srbije okupili su se u ponedeljak u Beogradu, s selektor se opredelio da pozove igrače koji su leto nastupili na Evropskom prvenstvu u Zagrebu.

"Utakmica protiv Makedonije nam je važna, jer je to prvo okupljanje reprezentacije posle šampionata u Zagrebu. Planiram da do tančina upoznam igrače sa planom rada do sledeceg leta i SP u Šangaju", rekao je Udovičić.

Selektor je izjavio da će, osim utakmice protiv Makedonije, do kraja godine imati još dve akcije, meč protiv Nemačke u Magdeburgu, 7. decembra, i gostovanje u Šangaju krajem decembra.

"Ideja je da ove tri utakmice iskoristimo kao pripremu za meč trećeg kola Svetske lige protiv Španije, koja je nam je najozbiljniji konkurent za plasman na završni turnir u Firenci. To je važno jer pobednik Svetske lige stiče pravo igranja na Olimpijskim igrama, a ako to ne uspemo moramo da osvojimo jedno od prva tri mesta na SP u Šangaju", istakao je Udovičić.

Selektor Srbije je rekao da ne očekuje da će reprezentativci u Svetskoj ligi imati problem zbog kasnog početka sezone u klubovima.

"Utakmice Svetske lige se igraju ne veliku želju i motiv, a koriste se ranije uigrane akcije i varijante. Pozvao sam one igrače koji su bili letos na EP u Zagrebu, ali to ne znači da u nastavku Svetske lige neko od mlađih igrača neće dobiti dodatnu šansu da se dokaže", kazao je Udovičić.

Vaterpolo savez Srbije letos je morao da podigne kredit kako bi finansirao odlazak reprezentacije na EP, a Udovičić je rekao da se nada da će finansijski problemi uskoro rešiti.

"Važno je da, uprkos problemima od ranije, postoji poverenje izmedju igrača i ljudi u savezu. Bez obzira što su neki sportovi dobijali više novca, nadam se da će se u narednim mesecima rešiti to pitanje u našem najtrofejnijem sportu", rekao je Udovičić.

On je dodao i da mu je drago što je vaterpolo klub Crvena zvezda ponovo počeo sa radom i takmičenjem, ali je ocenio da je regionalna Jadranska liga trenutno najbolje rešenje za srpski vaterpolo.

"To je interes svih, jer mi trenutno sa ovim resursima ne možemo da napravimo više od tri, četiri ozbiljna kluba. Za pravljenje ozbiljnog kluba potrebno je sedam ili osam godina. Drago mi je zbog Crvene zvezde, jer je ona potrebna srpskom vaterpolu. Ipak, stvari moraju da se rade ozbiljno i sistemski", zaključio je selektor Srbije.

Utakmica prvog kola Svetske lige Srbija-Makedonija igra se u utorak od 19.15 sati na bazenu Tašmajdan, a ulaz je slobodan. Osim Srbije i Makedonije, u grupi su još Nemačka i Španija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve