Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 13.10.2010.

15:43

Milanović: "Jači smo i iskusniji"

Trener Partizana Igor Milanović najavio da će crno-beli pokušati da odbrane domaću "duplu krunu" i plasiraju se na završni turnir Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Iskreno rečeno, mislim da imamo jaču ekipu nego prošle sezone. Otišli su (Slavko) Gak i (Luka) Mirković što je bili planirano, dok je Živko Gocić klub napustio iz finansijskih razloga. U kvalitete naših pojačanja Teodorosa Hadžiteodorua i Aleksandra Radovića uverio sam se još ranije.

Radovića znam iz juniorske konkurencije, a sa Hadžiteodoruom sam igrao zajedno", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Milanović je ocenio da je iskustvo igranja na završnom turniru Evrolige prošle sezone značajno uticalo na ekipu i istakao dobru atmosferu medju crno-belima.

"Jači smo za sezonu koja je iza nas, u kojoj smo uneli neke promene i novine. Imamo odličnu atmosferu, a siguran sam da ćemo i ove sezone
biti ekipa koja igra agresivnu odbranu. Drago mi je i što je ostatak ekipe na pravi način dočekao novajlije
", kazao je trener Partizana.

On je priznao i da ga još "boli" prošlogodišni poraz od Pro Reka u polufinalu završnog turnira Evrolige.

"I ja sam iskusniji za jednu godinu na klupi... Iskreno, još uvek se ponekad noću budim okupan znojem misleći na taj poraz", kazao je Milanović.

Partizan će ove sezone igrati i u regionalnoj Evrointer ligi, sa klubovima iz Madjarske, Rumunije i Slovačke.

"Prošle sezone nam je ta liga značila u sticanju takmičarskog ritma za Evroligu. Ove godine očekujem da ekipa igra još bolje, a rezultati će doći kao posledica toga. Cilj nam je da odemo na Fajnal for Evrolige, a tamo sigurno nećemo ići da izgubimo neku utakmicu", zaključio je Milanović.

Predsednik crno-belih Aleksandar Šoštar rekao je novinarima da je nedavno na sastanku u Budimpešti dogovoreno da od sledeće sezone u
regionalnoj ligi igraju tri srpska kluba, Partizan, Vojvodina i Crvena zvezda.

"Ova liga je u interesu Partizana, ali i celog srpskog vaterpola. Bez nje vaterpolo u ovom trenutku ne može da napreduje", naveo je prvi čovek šampiona Srbije.

Šoštar je kazao i da će umesto planiranog turnira Partizanove legende, crno-beli u subotu odigrati utakmicu protiv zagrebačke Mladosti.

"Danas smo dobili potvrdu da, iako je bilo planirano, kotorski Primorac zbog nekih problema unutar kluba neće doći na turnir. Zbog toga će jednu utakmicu odigrati Partizan i Mladost, dve najtrofejnije ekipe u Evropi", rekao je Šoštar.

Utakmica izmedju Partizana i Mladosti igra se u subotu 16. oktobra na bazenu na Banjici od 19.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve