Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 16.09.2010.

09:48

Udovičić: “Idem u Mladost”

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić u četvrtak će zvanično postati novi igrač zagrebačke Mladosti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Spekulacije oko Udovičićevog odlaska u Mladost pojavile su se pre nekoliko dana, ali ih je on tada negirao, sve do sada.

“To je ipak bila najbolja mogućnost. Postavio sam uslove, čekao sam njihov odgovor i kada je sve stiglo sa garancijama prihvatio sam. U četvrtak ću da potpišem ugovor”, rekao je Udovičić.

Udovičić će u četvrtak potpisati ugovor, a potom će uslediti i zvanična promocija i konferencija za novinare.

"Za mene je veliki izazov što sam došao u Zagreb i što ću igrati za Mladost. Nadam se da ću pružiti maksimum i da ću se brzo uklopiti u tim sa novim saigračima", poručio je Udovičić, koji je prošle sezone sa italijanskim Pro Rekom osvojio titulu prvaka Evrope.

Sjajni bek će u novoj sezoni nositi kapicu sa brojem sedam i, kako je naglasio, ne plaši se reakcija zbog dolaska u Hrvatsku.

On je pojasnio da mu je ovog leta istekao ugovor sa Pro Rekom i da su mu Italijani predložili da igra za njihovu reprezentaciju, ali je odbio tu mogućnost, pa je u redove "žabaca sa Save" došao kao slobodan igrač.

"Želim da igram za Srbiju, jer to volim i to osećam. Nema razloga da menjam reprezentaciju u kojoj sam se dokazao", rekao je Udovičić.

Trener Mladosti Emil Nikolić ocenio je da su "žapci" kupili "najbolje što je moglo" i dodao da će Udovičić "doneti prevagu" Zagrepčanima u odnosu na domaće konkurente - Jug i riječko Primorje.

"Dolaskom Udovičića naše ambicije su porasle. Očekujem da će se on dobro uklopiti u našu ekipu, pošto jezička barijera ne postoji", zaključio je Nikolić.

U trku za Udovičićeve usluge u poslednjih nekoliko dana uključili su se i Jug i Partizan, ali je Mladost bila najozbiljnija, ali i spremna da ispuni sve uslove. Kapiten srpskih vaterpolista je, ipak, odluku morao da donese do četvrtka, kada ističe rok za licenciranje igrača za evropska klupska takmičenja.

Zanimljivo je da je prelaskom u Mladost Udovičiću uspelo nešto što nije pošlo ni jednom igraču na svetu. Igrao je za najtrofejnije klubove planete, počeo je u Partizanu, posle Jadrana karijeru je nastavio u najboljim italijanskim klubovima Posilipu i Pro Reku, a sada je tu Mladost sedmostruki šampion Evrope.

Na predstavljanju Vanje u Zagrebu bio je i njegov otac Davor Udovičić koji je bio nezadovoljan pisnjima hrvatskih medija poseldnjih dana.

"Niti sam ja razveden, niti je on kršten u katoličkoj crkvi. Pišu se gluposti."

Ipak, Davor je priznao da je krsno ime njegovog sina Franjo i da ima hrvatsko državljanstvo.

"Dobio ga je po pradedi Franji, ali smo ga promenili zbog rizika koji je tada bio u Srbiji. Rekli smo mu da ga slobodno promeni kada napuni 18 godina".

Vanjin otac jedan je od najzaslužnijih što je kapiten Srbije novi igrač Mladosti.

"Ja sam mu menadžer, predstavljam ga klubovima. Ne zbog novca, jer novca niko nema, nego zbog rezultata. Mladost je sada spoj najtrofejnijeg kluba i najboljeg igrača i odsad navijam za njih".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve