Nova vest
Vaterpolo

Subota, 11.09.2010.

23:21

Hrvatska prvi put šampion Evrope

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je titulu prvaka Evrope, pošto je u Zagrebu pobedila Italiju sa 7:3 (2:2, 1:0, 2:0, 2:1).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Andro Bušlje i Miho Bošković postigli su po dva gola za Hrvatsku, a Maro Joković, Petar Muslim i Samir Barać po jedan. Golove za Italiju postigli su Luongo, Filjoli i Galo.

Hrvatska je tako stigla do prve titule prvaka Evrope, posle dve osvojene srebrne medalje. Finala je igrala 1999. godine u Firenci kada je izgubila od Mađarske i 2003. u Kranju, kada je titulu osvojila Srbija.

Vaterpolisti Srbije na turniru u Zagrebu osvojili su bronzanu medalju pobedivši Mađarsku sa 10:8. Evropsko prvenstvo u Zagrebu bilo je peto uzastopno na kome su zlatnu medalju osvajali vaterpolisti iz bivše Jugoslavije.

Prethodni šampion bila je Crna Gora, pre toga Srbija, pa Srbija i Crna Gora i SR Jugoslavija. Mađari su poslednju od 12 titula osvojili 1999. godine, posle čega je usledila dominacija timova iz bivše SFRJ.

Konačan poredak EP u Zagrebu:
1. Hrvatska
2. Italija
3. Srbija
4. Madjarska
5. Crna Gora
6. Nemačka
7. Rumunija
8. Španija
9. Grčka
10. Turska
11. Rusija
12. Makedonija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve