Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 30.08.2010.

18:40

Udovičić: "Previše grešaka"

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić ocenio je da je njegova ekipa napravila previše grešaka u porazu od Mađarske.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Mađarska je u derbiju grupe B na EP u Zagrebu lako slavila 9:6 i nanela prvi poraz Srbiji u takmičenju.

"Tek smo na kraju počeli više da se koncentrišemo na to da igramo na svoj prepoznatljivi način. Pre toga nismo iskoristili veliki broj prilika za golove. Ako promašite svoje šanse, ekipa kao što je Madjarska to ume da iskoristi. Danas su Mađari zasluženo pobedili", rekao je Udovičić.

Selektor Mađarske Deneš Kemenji rekao je da je njegovoj ekipi mnogo značilo što je, za razliku od Srbije, imala podršku nekoliko stotina navijača na tribinama zagrebačkog bazena Mladost.

"Tajna naše pobede je u tome što smo danas imali osam igrača - sedmorica su bila u bazenu, a osmi je bila publika. Srbija je pre početka utakmice bila favorit, pa smo mi ovaj duel odigrali bez ikakvog pritiska", naveo je Kemenji.

Vaterpolista Srbije Filip Filipović bio je razočaran zbog poraza, ali je istakao da ekipa još ima šanse za osvajanje medalje.

"Iako je Mađarska jedan od favorita za osvajanje medalje, danas smo igrali baš loše. Siguran sam da ćemo u narednim mečevima biti bolji i boriti se za neko od odličja", izjavio je Filipović koji je bio najbolji strelac našeg tima na meču sa tri gola.

Najbolji strelac Mađara bio je Norbert Madaraš sa, takođe, tri gola.

"Veoma sam srećan jer je ovo naša prva pobeda protiv Srbije još od Olimpijskih igara 2004. godine. Danas smo imali ogromnu želju da trijumfujemo", istakao je Madaraš.

U utorak je dan pauze na EP u Zagrebu, a u sredu Srbija igra protiv Rusije koja je izgubila prva dva meča na turniru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve