Nova vest
Vaterpolo

Subota, 31.07.2010.

20:04

SK: Vaterpolisti Srbije u finalu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale na Svetskom kupu u Oradei pobedom nad Španijom rezultatom 12:10 (4:4, 3:3, 4:3, 1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnik ekipe Dejana Udovičića u finalu biće Hrvatska koja je pobedila selekciju SAD sa 11:9.

U reprizi finala Svetskog prvanstva iz Rima, Srbija je ponovo slavila protiv Španije, ovoga puta u regularnom toku utakmice. Prve tri četvrtine bile su izuzetno efikasne, a odlučila je sjajna odbrana naše selekcije u poslednjem kvartalu u kojem Španci nisu postigli nijedan gol.

Najzaslužniji za pobedu naše selekcije, pored odbrane u poslednjoj deonici, bio je Andrija Prlainović koji je postigao četiri gola, dok su po dva dali Udovičić, Nikić i Filipović. Kod Španaca, Garsija i Espanjol postigli su po tri pogotka.

Polufinalni duel u Oradei Španija je bolje otvorila. Imala je ‘furija’ u prva četiri minuta tri puta prednost od jednog gola, ali je na kraju u poslednjoj sekundi uz dosta sreće došla do izjednačenja.

Početak drugog perioda pripao je našim vaterpolistima, koji su golovima Mitrovića i Udovičića došli do vođstva od 6:4. Do kraja poluvremena Španci su uspeli da izjednače golovima Garsije i Martina, zatim je Nikić ponovo doneo vođstvo Srbiji, ali već u sledećem napadu konačan rezultat prvog dela postavlja Molina.

Start nastavka pripao je Andriji Prlainoviću koji je za samo 70 sekundi postigao dva gola za 9:7. Usledio je pogodak Garsije iz kontre, a posle golova Pjetlovića i Udovičića (11:8) činilo se da je pobednik odlučen. Ipak, Španci su do kraja treće četvrtine sa dva gola Espanjola potpuno vratili, a pred start poslednjeg perioda isključenje sa pravom zamene dobio je i golman Soro.

To je, čini se, probudilo inat kod srpskih vaterpolista, koji u poslednjoj četvrtini nisu primili nijedan gol. Konačan rezultat postavio je Filip Filipović četiri minuta pre kraja.

Selektor Udovičić je bio srećan zbog trijuma, ali se odmah osvrnuo i na protivnika u finalu.

"Očekivali smo tešku utakmicu i drago mi je kada se ovako završi. Hrvatska je u usponu, mnogo znače Barać i Hinić, Sukno i Bošković su u odličnoj formi a o Paviću da ne govorim. Ništa, finale je finale", kaže Dejan Udovičić.

Andrija Prlainović rekao je da je naš tim zasluženo u finalu.

"Finale je uvek lep uspeh.Idemo do kraja. Olako smo i nesrećno primili neke golove ali smo dali maksimum, bili agresivni i zasluženo dobili Španiju. Hrvatska nam je dužna, biće jako teško."

Srbija - Španija 12:10 (4:4, 3:3, 4:3, 1:0)

Bazen: Jon Aleksandresku. Gledalaca 500. Sudije:Koganov (Azerbejdžan), Kabral (Brazil). Igrač više: Srbija 5 (2), Španija 5 (2). Peterac: Španija 2 (2)

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić, Udovičić 2, Vapenski, D.Pijetlović 1, Nikić 2, Aleksić, Miličić, Filipović 2, Prlainović 4, Mitrović 1, G.Pijetlović.
ŠPANIJA: Agilar, M. Garsija, Maritn 1, Širanji, Molina 1, Mingel 1, Galjego, Espanjol 3, Vales 1, Perone, Malarah, Ć.Garsija 3, Lopez.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve