Nova vest
Vaterpolo

Petak, 30.07.2010.

16:02

Vaterpolisti u polufinalu na Špance

Vaterpolo reprezentacija plasirala se u polufinale Svetskog Kupa pobedom nad Australijom rezultatom 12:9 (3:2, 4:2, 3:2, 2:3).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Protivnik naše selekcije u polufinalu biće Španija koja je u četvrtfinalu savladala Kinu sa 11:5. Biće to repriza finala Svetskog prvenstva iz Rima kada je naš tim pobedio na peterce.

Srbija je do pobede u četvrtfinalu Svetskog Kupa u rumunskoj Oradei došla bez većih problema, uz dobru igru i odlično korišćenje igrača više u bazenu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Aleksić sa tri gola, a istakao se i Slobodan Soro sa 12 odbrana. Najverovatniji rival našoj selekciji u polufinalu biće reprezentacija Španija i taj susret na programu je u subotu od 17:30.

Srbija je u relativno mirnoj prvoj četvrtini, uz po jedno isključenje na obe strane, došla do prednosti od 3:2. Treći gol za Srbiju postigao je Prlainović i to je bio njegov 200. pogodak za nacionalni tim.

Na startu druge četvrtine Australija je izjednačila, ali je onda Srbija u periodu od samo dva minuta postigla tri gola i na taj način stekla prednost koju je uspešno čuvala do kraja meča.

Selektor Dejan Udovičić ukazao je na nedostatke u igri, uprkos pobedi.

Vidljivo je da nemamo kontinuitet u igri i protiv Španije ćemo očigledno morati da rasporedimo snagu. Neke smo elemente popravili u odnosu na Niš ali još mora da se radi. Španija je imala lakšu grupu ali je primetno da su značajno digli formu u odnosu na sve ekipe koje su bile u Svetskoj ligi. Imaju drugog centra Mađara i verujem da iako ne igra Rađen moramo da se odbranimo”, rekao je selektor.

Milan Aleksić već se okrenuo susretu sa Špancima.

“Biće teško sa Španijom, odlična ekipa. Dobili su drugog centra Mađara Širanjija, iskusni su i sigurno imaju želju da idu napred. Daćemo sve od sebe”, rekao je Aleksić.

Filip Filipović svestan je da će meč sa Španijom biti veoma neizvestan.

Tri četvrtine kvalitetne igre za ovaj stadijum priprema.U poslednjem smo ostali bez koncentracije, bez realizacije dogovora sa sastanka i to ne sme da se ponavlja. Španija igra odlično, biće u krugu kandidata za medalju u Zagrebu. U Nišu su samo trenirali a sada se vidi da se podižu i da će nam biti jako teško. Dosta smo igrali ove godine. Imaju pojačanje u mađarskom centru ali verujem da ćemo dati sve od sebe i videti koliko to sada vredi”, rekao je Filipović.

Bazen Jon Aleksandresku. Gledalaca 300. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kabral (Brazil).Igrač više: Australija 9 (4), Srbija 7 (5) .

Australija: Stenton, Kembel 1, Bird, O Haloran 1, Mitland 1, Martin, Junger 2, Mek Gregor 1, Svit, Hojden 2, Koteril, Miler 1, Denerli.Selektor: Foks.

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 2, Vapenski, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić 3, Mlličić, Filipović 2, Prlainović 2, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor:Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve