Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 28.07.2010.

18:47

Vaterpolisti ubedljivi protiv SAD

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju SAD sa 17:9 (3:1, 3:1, 4:1, 7:6), u drugom kolu FINA kupa u rumunskoj Oradei.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija sada u grupi B ima pobedu i poraz, a protivnik u poslednjem kolu grupne faze u četvrtak (14.30h) biće joj selekcija Kine.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je kapiten Vanja Udovičić sa pet golova. Slobodan Nikić postigao je četiri, a Andrija Prlainović tri. U selekciji SAD Varelas, Šarf i Azevedo postigli su po dva gola.

Ekipa Dejana Udovičića odlično je odgovorila na poraz od Hrvatske u utorak. Amerikanci su pred oko 500 gledalaca u Oradei poveli sa 1:0, ali usledila je serija od četiri gola srpskih vaterpolista, a meč je praktično rešen već na poluvremenu kada je bilo 6:2.

U trećoj četvrtini naši vaterpolisti nastavili su sa sjajnom igrom pre svega u odbrani, a mali pad usledio je samo u poslednjem kvartalu kada su Amerikanci postigli čak šest golova. U drugom meču naše grupe Hrvatska je pobedila Kinu sa 14:4.

Dejan Stanojević, pomočnik selektora Udovičića, bio je zadovoljan igrom u prve tri deonice.

"Odbrana je u prve tri četvrtine delovala odlično i to je ono čemu težimo. Poslednjih osam minuta ne bih komentarisao, ne sme da nam se dogodi da primimo toliko golova. Zadovoljni smo jer smo i neke stvari probali a tako ćemo nastaviti i u nastavku ovog turnira."

Srbija - SAD 17:9

Bazen: Jon Aleksandresku. Gledalaca 500 . Sudije: Moliner (Španija) , Šajdakov (Rusija) Igrač više: SAD 13 (4), Srbija 7 (6), Peterci: SAD 1 (1), Srbija 1 (1)
SAD: Mozes, Varelas 2, Šarf 2,Pauers, Vrajt, Tajrel, Hopkins, Azevedo 2, Bejli 1,Hatn 1,Smit 1, Korkora, Stivens.
SRBIJA: Soro, Gocić, Udovičić 5, Vapenski 1, D.Pijetlović 2, Nikić 4, Aleksić, Miličić, Filipović 1, Prlainović 3, Mitrović 1, G.Pijetlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve