Nova vest
Vaterpolo

Subota, 17.07.2010.

19:58

SL: Crna Gora izborila finale i SP

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Australiju 8:6 i plasirali se u finale završnog turnira Svetske lige u Nišu gde će braniti titulu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Australijanci su vodili protiv Crnogoraca 3:2, ali je potom usledila serija evropskih prvaka od četiri gola i prednos od 6:2 koju su sačuvali za konačnih 8:6.

Po tri gola za Crnu Goru postigli su Aleksandar Ivović i Boris Zloković, a dvostruki strelac bio je Mlađan Janović. Mekgregor je sa dva gola bio najbolji Australijanac.

Crna Gora će u finalu igrati sa boljim iz duela između Srbije i Hrvatske koji je u toku. Plasmanom u finale Svetske lige, Crna Gora je osigurala i mesto na Svetskom šampionatu u Šangaju sledeće godine.

"Izuzetno teška utakmica, a Australija nam je tradicionalno nezgodan rival. Godinama se mučimo s njima. A i nismo imali dan odmora. Najbitnije je da smo ispunili cilj i plasmanom u finale overili vizu za Šangaj, što je bio glavni cilj", rekao Ivović, koji postigao možda i odlučujući gol, osmi, za Crnu Goru.

"I da nisam dao taj gol, sumnjam da bi Australija uspela da preokrene", ocenio je, međutim, Ivović.

Vladimir Gojković ocenio je da se Australija pokazala kao najspremnija ekipa.

"Svi se umaramo kada igramo dan za danom, a njima kao da to ne predstavlja problem", istakao je Gojković.

O mogućem protivniku u finalu Gojković je rekao:

"Očekujem neizvesno polufinale. Srbija je blagi favorit s obzirom da igraju kod kuće. Ipak, i Hrvati igraju sve bolje posle lošeg starta. Ko bolje otvori meč, pobediće", zaključio je Gojković.

Crna Gora: Radić, Brguljan, Pasković, Danilović, Vukčević, Tičić , M.Janović 2, N.Janović , Ivović 3, Zloković 3, Gojković , Jokić, Šćepanović, Selektor: Porobić

Australija: Stenton, Kembel 1, Bird , O'Haloran , Mitland, Martin 1, Junger, Mekgregor 2, Svit , Hojden , Kotrel 1, Miler 1 , Denerlej, Selektor: Foks

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve