Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 12.05.2010.

15:38

'Nepobedivi' idu na Evro titulu

Vatepolisti Partizana jedini su koji će na završni turnir Evrolige u Napulju, koji će biti doržan 14. i 15. maja, otputovati sa maksimalnim učinkom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ipak, ni serija od 33 pobede u isto toliko zvaničnih mečeva u sezoni ne može da ih svrsta u favorite, pošto će fajnal-for biti veoma izjednačen. Već nekoliko godina ambiciozna uprava "crno-belih" pokušava da napravi tim koji će sa puno argumenata polagati pravo na titulu šampiona Starog kontinenta.

Više nego suverena vladavina u domaćim takmičenjima nakon raspada zajedničke države sa Crnom Gorom 2006. godine samo donekle može da zadovolji apetite giganta sa "Banjice"

Rezultatski izuzetno visoko postavljene ciljeve Beograđana dodatno podgreva podatak da su poslednju, šestu titulu osvojili davne 1976. godine.

Proteklih godina bauk za 'crno-bele' bilo je četvrtifnale, a pogotovo dueli sa hrvatskim ekipama. Dva puta dubrovački Jug i jednom zagrebačka Mladost isprečili su se Partizanu na poslednjoj prepreci puta za najbolje četiri ekipe u Evrope. Revanš je uvek igran na gostujućem terenu na kome se izabranici Dejana Udovičića nikako nisu snalazili, mada je bilo situacija u kojima su po kvalitetu bili jači od rivala.

Kompletan tekst pročitajte u našoj rubrici 'teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve