Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 11.05.2010.

15:33

Partizan spreman za F4 u Napulju

Vaterpolisti Partizana poručili su da su ispunili cilj plasmanom na završni turnir Evrolige, ali da će u Napolju dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

"Crno-beli" u četvrtak u 8.30 putuju na završni turnir Evrolige u Napulj, gde će u petak od 18 sati igrati u polufinalu protiv domaćeg Pro Reka. U drugom polufinalu, dva sata kasnije, sastaju se kotorski Primorac i Jug iz Dubrovnika. Finale i utakmica za treće mesto igraju se u subotu.

"Bićemo spremni, dobro smo trenirali. Ako budemo u najjačem sastavu možemo da postignemo dobar rezultat. Trudiću se da iz sebe i igrača
izvučem maksimum. Želim da igramo kao što smo igrali ove sezone, imali smo izuzetan timski ritam i nećemo posustati tokom čitave utakmice. Ako budu bili bolji čestitaćemo im, nije sramota izgubiti od Pro Reka
", rekao je trener Igor Milanović na konferenciji za novinare.

Milanović je naglasio da tim na završnicu turnira putuje u najjačem sastavu, ali da pojedini igrači imaju zdravstvenih problema.

"Putujemo na meč u najjačem sastavu, ali neki vaterpolisti imaju zdravstvenih problema. Miloš Korolija je povredio ruku, ali biće spreman, problema sa povredama imaju i Duško Pijetlović i Slobodan Soro, a Milan Aleksić se ukočio", dodao je strateg Partizana.

Milanović je rekao i da se nada da "radnje za zelenim stolom" i menjanje pravila neće uticati na rezultat u Napolju, ali i da očekuje podršku navijača, u pokušaju crno-belih da osvoje sedmu titulu evropskog šampiona.

"Pokušaćemo da igrom i nastupom osvojimo simpatije publike u Napulju. Ne bih želeo da se dogode radnje van bazena i da se utiče na suđenje. Očekujem dosta navijača iz Srbije oko 350-400, a nadam se i da će Crnogorci biti uz nas. Bićemo spremni na izazov", rekao je on.

Upitan da li će se možda vaterpolisti Pro Reka uplašiti zbog dobrih rezultata Partizana ove sezone, Milanović je rekao da veruje da Italijani nisu zadovoljni što će u polufinalu igrati sa crno-belima.

"Ne verujem da će ih to uplašiti. Sigurno im nije svejedno što igraju sa nama, priželjkivali su Jug ili Primorac. Svejedno je ko je protivnik, ako želite da pobedite obe utakmice", rekao je on.

Milanović veruje da će polufinalni duel između Primorca i Juga biti zanimljiv i neizvestan, rekao je da jedva čeka da počne taj meč i da ne može da prognozira pobednika.

Trener se osvrnuo i na rezultat košarkaša Partizana, koji su osvojili četvrto mesto na "fajnal foru" Evrolige u Parizu, rekavši da njegov kolega Duško Vujošević treba da bude ponosan na postignute rezultate.

"Nama ne treba dodatna motivacija, 'fajnal for' je veliki izazov. Košarkaši Partizana su dostojno predstavili klub, grad i zemlju. Osećam rezultatsku gorčinu pošto su obe utakmice izgubili u produžetku, ali čestitam Vujoševiću na postignutim rezultatima", poručio je bivši reprezentativac.

Golman Partizana Slobodan Soro, kome će ovo biti treće učešće na "fajnal foru", rekao je da njegova ekipa nije ni favorit ni autsajder na predstojećoj utakmici.

"Ispunili smo cilj i plasirali se na 'fajnal for'. Idemo tamo da se takmičimo najbolje što možemo. Nismo ni favoriti ni autsajderi. Mislim da im nije prijatno što igraju sa nama. Psihički i fizički smo spremni, pokušaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat i plasiramo se u finale", rekao je Soro.

Vaterpolista Partizana Andrija Prlainović rekao je da niko iz kluba ne pritiska ekipu, a veće šanse za trijumf daje Pro Reku.

"Daćemo sve od sebe da se u petak uveče ne bismo pitali zašto nismo pružili maksimum. Ne mogu da predvidim rezultat. Obe ekipe su kvalitetne, ali Pro Reku dajem veće šanse. Imaju mnogo trofeja i iskustva, ali ne razmisljamo o tome, kada udjemo u bazen to će ostati iza", dodao je Prlainović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve