Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 27.04.2010.

21:09

Vaterpolisti Srbije dobili i Špance

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Pontevedri domaću selekciju Španije sa 12:9 (3:2, 3:1, 3:2, 3:4) u poslednjem kolu C grupe Svetske lige.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Aktuelni prvaci sveta ranije su obezbedili prvo mesto u grupi i učešće na završnom turniru Svetske lige, na leto u Nišu, gde će igrati i drugoplasirani Španci. Iz daljeg takmičenja eliminisane su reprezentacije Rumunije i Turske. Najefikasniji protiv Španije bili su Pijetlović i Prlainović sa po 3 gola, a Nikić i Filipovič dali su po 2.

Sidraš Srbije Duško Pijetlović zadovoljan je pobedom.

"Nisam ovako nešto očekivao posle dugog puta i problema sa opremom. Nisam se ni najbolje osećao, ali je na kraju bilo sve kako treba. Odigrali smo veoma dobro iako nije bilo rezultatskog značaja i zaista sam zadovoljan".

Slično razmišlja i Živko Gocić.

"Publika je mogla da uživa, igralo se zaista dobro. Važna je pobeda, duga je to uspešna serija. Španija je odlična ekipa i uvek je lepo kada takav sastav nadigraš. Možda smo primili nekoliko lakih golova, ali bitno je da pobeda nije dolazila u pitanje".

ŠPANIJA: Agilar, M.Garsija, Martin, Mora, Molina 1, Mingel, Espanjol 1, Galjego, Vales 1, Perone 3, Malara 2, X.Garsija 1, Lopez. Selektor:Agilar.
SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Vapenski, Gak, D.Pijetlović 3, Nikić 2, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović 3, S.Mitrović 1, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve