Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 18.04.2010.

23:04

Vujasinović: "Na titulu bez novca"

Kapiten vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović istakao da mu u bogatoj karijeri jedino nedostaje evropska kruna sa 'crno-belima'.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Vujasinović se pre dve godine vratio na Banjicu, ali su Beograđani prošle sezone u Evroligi eliminisani u četvrtfinalu. Međutim, plasmanom na ovogodišnji fajnal-for, 14. i 15. maja u Napulju, Vujasinović i Partizan imaju novu šansu.

"Samo učešće na F4 govori da šansa postoji. Ali, biće vraški teško. Naročito u polufinalu sa Pro Rekom, koji je na papiru stvarno veliki favorit", ocenio je Vujasinović.

"Domaćini su, a imaju verovatno najjaču ekipu u istoriji. I sve će da urade da bi ostvarili cilj", dodao je kapiten 'crno-belih'.

Vujasinović je istakao da jedini potencijalni problem može da bude trenutna finansijska situacija u klubu i činjenica da igrači mesecima nisu primili plate.

"Jedini problem koji može da se odrazi na ekipu jeste to što zarade nismo primili mesecima. Jedino to može da nas poremeti u nekoj našoj pripremi za Napulj. Do prošle godine to se koliko-toliko zatvaralo. Sada je dosta teška situacija, i bojimo se da na nekog ne utiče podsvesno. Sve ostalo u klubu je pod konac i bilo bi šteta da nam se naruši neophodan mir", rekao je Vujasinović.

"Duguje se na sve strane. Reprezentativcima se duguju premije, klubovi ne funkcionišu, a Partizan, koji ima zlatne momke iz Rima, ne daje platu... Svi se trudimo da na treninzima i utakmicama dajemo sve od sebe. Ali, to je stvar koja smeta, donosi nervozu", priznao je on.

Ipak, Vujasinović ne odustaje.

"Vaterpolo treniram i igram zato što ga volim, i sigurno je da ću, primao platu ili ne, dok sam u bazenu davati 100 odsto svojih mogućnosti. Nadam se da se to neće primetiti ni na fajnal-foru. Ali, postoji neki teret. To je kao kada čovek nosi ranac 100 metara i nije mu težak, ali na 100 kilometara može da ga ubije", istakao je Vujasinović.

Partizan u Napulju ima priliku da osvoji sedmu evropsku titulu, prvu posle 34 godine.

"Igramo polufinale protiv velikog favorita. Ne idemo u Napulj da izgubimo i da prođemo sa što manjom razlikom. Želimo da se ponašamo onako kako smo radili tokom cele godine. Stvarno smo iz meseca u mesec napredovali, igramo sve bolje. Ako pružimo onoliko koliko možemo i ako se poklope neke stvari imamo čemu da se nadamo", optimista je kapiten.

"Dao bih nam, u odnosu na Reko, 30 odsto. Isto važi i za Primorac i Jug. Da bismo došli do finala, neophodno je da damo više od svog maksimuma, da iskoristimo svaku šansu. Hrabri nas i saznanje da je u sportu sve moguće, a nadamo se i slabom danu Reka. Ali, šta će dalje biti posle polufinala, ne bih pričao", ocenio je Vujasinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve