Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 05.04.2010.

21:12

Gocić: "Zreli za evropsku titulu"

Od starta sezone vaterpolisti Partizana u Evropi deluju nedodirljivo, a sada ih samo nekoliko utakmica deli od krova 'starog kontinenta'.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Uprkos tome što na rivale deluju zastrašujuće crno-beli stoje čvrsto na zemlji, ne obećavaju pobede, već samo žestok rad. Na prvi pogled deluje da smo prejaki za rivale. Ako navijači i ljudi sa strane mogu da govore o nama u superlativima, mi se nimalo ne zavaravamo. Ne bismo ni bili tu gde jesmo da smo samo pričali", rekao je Živko Gocić za "Novosti".

Partizan je u prvom meču četvrtfinala Evrolige bio impresivan protiv mađarskog Egera na gostovanju, gde je trijumfovao sa 12:4. Revanš meč na programu je 14. aprila na Banjici, a on predstavlja formalnost i pripremu za finalni turnir Evrolige koji se igra 14. i 15. maja u Napulju, gde crno-bele očekuje duel sa Pro Rekom.

"Naš cilj je da uvek pružimo maksimum, da odigramo što bolje. I dobro znamo da u Napulju moramo da igramo još bolje. Znamo i koliko je moćan, ne samo u bazenu, Pro Reko. Ali, i da je na finalnom turniru sve moguće", istakao je Gocić.

Crno-beli godinama grade ekipu koja može da se bori za evropsku krunu, koju čekaju od 1976. godine. Ove godine je konačno probijena i barijera zvana četvrtfinale.

"I pre početka sezone nadao sam se da će 'treća biti sreća'. Konačno smo uspeli da napravimo taj korak napred. Sazreli smo kao ekipa, trener Igor Milanović uspeo je da nam prenese tu energiju, veru u sebe. Stasali smo da se borimo za najviši plasman", naglasio je Gocić za "Novosti".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve