Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 24.03.2010.

20:41

Partizan ’potopio’ Mađare

Vaterpolisti Partizana deklasirali su u Mađarskoj Eger 12:4 (5:2, 3:2, 2:0, 2:0) u prvom meču četvrtfinala Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ su od prvog minuta dominirali u Mađarskoj i već posle prvog meča skoro obezbedili plasman na fajnal for. U laganoj pobedi protiv rivala koji je samo u prvih desetak minuta uspevao da savlada Sora najbolji je bio Vujasinović sa pet golova, dok je Prlainović dao dva, koliko je postigao i nabolji igrač Egera Biroš.

Partizan je već u prvoj četvrtini obezbedio veliku prednost koju je do kraja samo uvećavao i stigao do sedme pobede u Evroligi. Odmah na startu ’crne-beli’ su poveli sa 4:0, Eger je uspeo da do isteka prvog perioda smanji na 4:2, ali je furioznom igrom u nastavku srpski šampion na poluvreme otišao sa 8:4. U drugom delu igre Partizan je još više pojačao odbranu ne dozvolivši Mađarima ni jedan gol, pa je na kraju slavio sa velikih i verovatno nedostižnih na ’Banjici’ 12:4.

Eger nije uspeo ni da iskoristi brojne prednost igrača više jer su postigli samo dva gola iz 13 takvih situacija. Sa druge strane Partizan je šest puta imao brojčanu prednost u bazenu i svih šest puta je stigao do gola.

Evroliga, četvrtfinal:
Eger – Partizan 4:12 (2:5, 2:3, 0:2, 0:2)
Jadran – Primorac 9:14 (4:3, 1:5, 3:5, 1:1)
Pro Reko – Budva
27. marta Barseloneta – Jug

Revanš utakmice igraju se 14. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve