Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 22.03.2010.

14:32

Milanović:"Meč sezone, mi favoriti"

Trener Partizana Igor Milanović izjavio je da je meč četvrtfinala EL protiv Egera najvažnija utakmica u sezoni, i da njegov tim ne beži od uloge favorita.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vaterpolisti Partizana u sredu od 19.15 igraju u Madjarskog protiv Egera, prvu utakmicu četvrtfinala Evrolige.

"Ovo je najavažnija utakmica u dosadašnjem delu sezone, zbog čega sam je nazvao - srce sezone. U četvrtfinalu ne smemo da pravimo greške. Pobedom nad Egerom i plasmanom na 'fajnal for' zadovoljili bismo ambicije uprave kluba ali bi i pritisak nestao", rekao je Milanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Trener srpskog šampiona rekao je da će se Partizan suprotstaviti Egeru u najjačem sastavu i da bi crno-beli trebalo da pokažu da su kvalitetnija ekipa od madjarske.

"Igraćemo u najjačem sastavu, samo moram da odlučim da li ću voditi dva golmana. Svi će dati maksimum i ukoliko ne bude povreda i nepredvidjenih situacija kvalitet bi morao da dodje do izražaja. Ne bežimo od uloge favorita, to neće preći u aroganciju, već u htenje", rekao je on.

Milanović smatra da će se predstojeće utakmice sa Egerom razlikovati od mečeva u Evrointer ligi, pošto madjarska ekipa u četvrtfinalu Evrolige nema šta da izgubi.

"Analizirali smo njihove utakmice, sada su mnogo borbeniji, jači, agresivniji. Biće to ezgodna utakmica koja će početi sa mnogo elektiriciteta, imaju mnogo publike i bučne navijače, a Eger igra tipično madjarski - prljavo. Oni nemaju šta da izgube", istakao je on.

"Sve to ćemo zajedno da iznesemo i pokazaćemo da smo bolja ekipa. Ali ovo je samo prvo poluvreme, igraćemo revanš u Beogradu. Nije mi ni na pameti da ćemo izgubiti u Egeru", dodao je Milanović.

Vaterpolista Partizana Miloš Korolija rekao je da je njegova ekipa spremna na težak teren, ali da će pokazati da je bolja.

"Grupnu fazu takmičenja smo odigrali najbolji način. Imali smo dobar žreb i izvukli Eger. Spremni smo na težak teren i na njihov način igre. Igraju presing i tvrdu odbranu na granici isključenja. Žele da isprovociraju protivnika i da spreče kretanje u vodi", rekao je Korolija.

Igrač Partizana Stefan Mitrović rekao je da će se crno-beli čvrstom odbranom suprotstaviti Egeru.

"Ovo će biti do sada najteža utakmica. Moramo dobro da igramo u odbrani i da pružimo maksimum. Ima mnogo opasnih igrača, a Peter Biroš je njihov najbolji i najiskusniji igrača", rekao je Mitrović.

U sredu se igraju još dve četvrtfinalne utakmice: Pro Reko - Budva i Jadran - Primorac, dok se 27. marta sastaju Barseloneta i Jug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve