Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 08.03.2010.

13:51

Igor Milanović za B92: "Dobar žreb"

Vaterpolisti Partizana igraće u četvrtfinalu Evrolige sa mađarskim Egerom, odlučeno je žrebom u ponedeljak u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su mađarsku ekipu već pobeđivali u Evrointer ligi, na "Banjici je bilo 12:6 za ekipu Igora Milanovića. Ukoliko prođu mađarski Eger, crno-beli će u polufinalu Evrolige, na prvoj utakmici na F4 igrati sa boljim iz dvomeča italijanskog Pro Reka - i crnogorske Budve.

Prvi mečevi igraju se 24. marta, a revanš mečevi su 14. aprila. U ostalim mečevima četvrtfinala sastaju se Primorac - Jadran HN i Barseloneta - Jug . Pobednici ova dva dvomeča sastaće se u drugom polufinalnom duelu.

U izjavi za B92 trener Partizana Igor MIlanović bio je zadovoljan protivnikom u četvrtfinalu:

"Imam utisak da je Partizanu žreb bio naklonjeniji nego prethodnih godina. Za nijansu smo više priželjkivali Eger, od Juga i Jadrana, mada moram da istaknem da među 8 najboljih u Evropi više nema slabih timova. Eger na početku sezone u onoj utakmici Evrointer lige nije pokazao pravo lice. Poznajem trenera tog tima, taj meč su odigrali pod velikim naporom, dosta su trenirali, jer je ta ekipa nešto mlađa. Međutim, vidimo po igrama protiv Pro Reka u Đenovi, pa protiv Sinteza da su stigli do određene forme"

Međutim, i pored pohvala na račun mađarskog tima, MIlanović ne beži od uloge koju crno-beli imaju u ovom dvomeču: " Ne bežim od uloge favorita, sve osim plasmana na F4 bi bio neuspeh. Spremićemo se za ovu utakmicu maksimalno, jer negde u pripremi za ovu sezonu, ovo četvrtfinale Evrolige je praktično za nas "srce ove sezone".

Ukoliko se prođe Eger, sledi fatalni Pro Reko:

"Nisam baš neki ljubitelj priča, šta će biti ako pobedimo Eger, a izgubi Budva, šta bi bilo kad bi bilo...Ako izvučemo Pro Reko? Meni je potpuno nevažno. Ako dođemo na F4 to su dve najjače i najvažnije utakmice u Evropi, jer će igrati 4 najbolje ekipe. Bez obzira na protivnika i na Fajnal Foru ćemo igrati maksimalno..." rekao je Igor MIlanović, trener Partizan Rajfajzena sa B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve