Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 02.03.2010.

15:15

Partizan - Budva (17:45h).

Vaterpolisti Partizana u sredu od 17:45h dočekuju Budvu u meču poslednjeg kola C grupe Evrolige.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trener Partizana Igor Milanović rekao je da će utakmica sa Budvom, iako bez rezultatskog značaja, biti od velike koristi njegovom timu. "Duel sa Budvom će nam značiti zbog sopstvene sigurnosti, a moći ćemo i da proverimo trenutnu formu, pre svega na individualnom planu", kazao je Milanović na konferenciji za novinare i dodao da će tim igrati u najjačem sastavu, bez talentovanih igrača iz Studenta, sa jednom izmenom.

"Branislav Mitrović će braniti umesto Slobodana Sora. U odličnoj je formi i mislim da ne bi bilo dobro da ga uokvirimo kao drugog golmana. A ova utakmica, u kojoj ćemo biti potpuno rasterećeni, biće odlična prilika da brani ceo meč. Želim da na raspolaganju imam dva kvalitetna igrača", pojasnio je trener crno-belih.

"Izuzetna mi je čast zbog šanse i trudiću se da se nametnem treneru. Obaveza je velika zbog kvaliteta koji je naša odbrana pokazivala u dosadašnjem toku sezone. Zzelimo da zadržimo taj pobednički duh", istakao je Mitrović.

Partizan u dosadašnjem toku sezone nije izgubio nijednu utakmicu u bilo kom takmičenju. Već je, kao pobednik Grupe C, siguran učesnik četvrtfinala Evrolige, a ime protivnika saznaće na žrebu u ponedeljak.

"Drugi imaju mnogo više razloga da razmišljaju o nama, nego mi o njima. Možda bi zbog nekog lošijeg učinka prethodnih sezona bilo dobro da izbegnemo hrvatske klubove, ali ako i dobijemo nikog od njih od nas zavisi", kazao je Milanović.

Trener Partizana je, ipak, priznao da ga pomalo brine serija nepobedivosti Partizana.

"Jednom će morati da dođe dan kada ćemo izgubiti, a tada će biti važno da se dignemo, jer poraz nije i katastrofa. A možda je i bolje da to bude već sutra, mada ja ne mogu ni da se zamislim u toj ulozi", kazao je Milanović, dok se Mitrović saglasio dodavši da posebno ne može da zamisli poraz pred domaćom publikom.

Slično mišljenje imao je i Miloš Ćuk.

"To što smo se već plasirali u četvrtfinale Evrolige nam ne daje pravo za opuštanje. Svaku utakmicu moramo da shvatimo kao da je finale Evrolige", rekao je Ćuk.

Duel Partizana i Budve igraće se u sredu od 17.45 na bazenima sportskog centra Banjica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve