Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 26.01.2010.

21:23

Srbija pobedila Špance u Čairu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Španije sa 7:6 (0:1, 3:3, 3:0, 1:2), u utakmici trećeg kola Grupe C Svetske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Izabranicima Dejana Udovičića to je treća pobeda u ovom takmičenju, dok su Španci doživeli drugi poraz.

Prvu četvrtinu obeležila je loša igra u napadu i dobre odbrane golmana obe selekcije. U takvim uslovima bolje su se snašli Španci, koji su poveli golom Havijera Garsije. Posle toga čuvar mreže gostiju Injaki Agilar nekoliko puta je sprečio Srbiju da izjednači, a na drugoj strani bazena, Slobodan Soro odbranio je peterac Špancima.

Domaćin je na početku druge deonice izjednačio golom Duška Pijetlovića, ali je Španija postigla dva gola zaredom i povela sa 3:1. Aktuelni prvak sveta uzvratio je preko dvostrukog strelca Nikole Rađena, a prednost Špancima od 4:3 doneo je Garsija iz peterca.

U trećoj deonici Srbija je u potpunosti kontrolisala igru i rezultat na bazenu Čair. Prvo je Slavko Gak izjednačio, a u završnici četvrtine domaćin je pogocima Filipa Filipovića i Slobodana Nikića došao do vođstva od 6:4.

Na početku poslednje četvrtine Stefan Mitrović je pogodio za 7:4 i tada se činilo da je pitanje pobednika rešeno. Španci se, međutim, nisu predavali i Albert Espanjol je smanjio na 7:5. Isti igrač je minut i po pre kraja postigao i šesti gol za "furiju" i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Reprezentacija Srbije nije iskoristila sledeći napad, ali je potom Soro zaustavio udarac Garsije i sačuvao pobedu domaćinu.

Najefikasniji u španskom timu bio je Espanjol sa tri gola, dok je Rađen sa dva pogotka bio najefikasnini strelac Srbije. Selekcija Srbije u sledećem kolu 16. marta dočekuje reprezentaciju Rumunije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve