Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 08.12.2009.

17:25

Druga pobeda Srbije u Svetskoj ligi

Vaterpolisti Srbije pobedili su na gostovanju Rumuniju 7:5 (2:3, 2:0, 2:2, 1:0) u drugom kolu Svetske lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo je drugi trijumf svetskih šampiona u takmičenju posle ubedljive pobede nad Turskom u Nišu od 19:5 pre dve nedelje. Srbija u trećem kolu igra protiv vicešampiona sveta Španije 26. januara, takođe u Nišu.

U borbenoj i većim delom neizvesnoj utakmici, Srbija je došla do pobede u meču sa Rumunijom koja je uglavnom bila ravnopravan protivnik srpskim vaterpolistima. Ključ pobede naše selekcije bio je u odličnoj igri sa igračem manje, pošto su Rumuni brojčanu prednost u bazenu uspeli da iskoriste samo jednom iz pet pokušaja.

U poslednjim momentima treće četvrtine, Rumuni su uspeli da izjednače na 5:5, ali je Srbija u poslednji period otišla sa prednošću pošto je kapiten Vanja Udovičić 12 sekundi pre kraja postigao gol, kada su naši vaterpolisti iskoristili igrača više. Konačan rezultat postavio je Živko Gocić minut pre kraja. Naredni meč Srbija igra u Nišu, 26. januara, protiv vicešampiona sveta, Španije.

Selektor Dejan Udovičić ocenio je da je na meču u Oradei bilo dosta grešaka u igri našeg tima, istakavši da je ipak ostvaren osnovni cilj i da "mora da bude zadovljan".

"Svetsku ligu igramo bez treninga, a i put je ostavio traga na našu igru. Moram, medjutim, da budem zadovoljan, pre svega pristupom igri i željom za pobedom. Ima dosta stvari za analizu, ali ne treba zaboraviti da su u ovoj lepoj atmosferi gubili i Španci i Madjari", rekao je Udovičić.

Sve dileme po pitanju konačnog ishoda razrešio je Živko Gocić minut pre kraja susreta, a on smatra da je Srbija mogla da slavi i ubedljivijim rezultatom.

"Pobeda je mogla da bude i ubedljivija da u prvoj četvrtini nismo lako primili tri gola. Bila je ovo zanimljiva, ne mnogo kvalitetna utakmica, a najvažnije je da smo upisali nova tri boda", izjavio je Gocić.

Slavko Gak je ocenio da ekipa nije bila potpuno spremna za susret sa raspoloženim Rumunima, ali da je najvažnije da je zabeležena druga pobeda u Svetskoj ligi, nakon trijumfa nad Turskom.

"Nije bilo lako, ali to smo i očekivali. Kada smo zatvorili Radua i popravili igru u napadu otvorili smo put ka pobedi i dokazali da smo kvalitetniji sastav", rekao je Gak.

Aktuelni prvaci sveta narednu utakmicu igraju 26. januara protiv Španije u Nišu.

Rumunija: Stoenesku, Radu 3, Negrean, Đakonu, Josep, Busila, Kjovjanu, Matei, Gvanta, Đorđesku 2, Giban, Kadar, Kalman. Selektor: Kovač.
Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Gak, Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Filipović, Kalinić 1, F.Filipović, Prlainović 2, Mitrović. Selektor:Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve