Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 26.11.2009.

14:16

Prlainović: "Rasterećeno na Budvu"

Vatepolisti Partizan Andrija Prlainović i Branislav Mitrović istakli su da potpuno rasterećeno dočekuju start Evrolige i subotnji duel sa ekipom Budve.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prvotimci šampiona Srbije ocenili su da na gostovanju u Budvi mogu mnogo više da dobiju, nego da izgube. "Sve što smo do sada radili bilo je podređeno Evroligi. Bez obzira što je u pitanju prvo kolo, mi na ovu utakmicu gledamo kao da je odlučujuća za prolaz dalje", rekao je Prlainović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je podsetio da Budva ima izuzetan tim za koji igraju tri crnogorska i jedan hrvatski reprezentativac, kao i trojica bivših članova srpskog nacionalniog tima - Petar Trbojević, Aleksandar Ćirić i golman Denis Šefik.

"Rasterećeni smo, ali želimo da vidimo gde se trenutno nalazimo. Biće teško jer Budva ima izuzetno kvalitetan tim i iskusne igrače. Nezgodni su na desnoj strani, gde igraju Trbojević i Ćirić, koji su obeleželi srpski vaterpolo u poslednjih 10 godina. Ipak, mislim da će centralna figura meča ipak biti Šefik od koga mnogo toga zavisi", rekao je Prlainović.

Mitrović je istakao da svaki početak iziskuje mnogo energije.

"Ekipa Budve je poznata kao težak protivnik i to je teren gde malo ko osvaja bodove. Ipak, čini mi se da, za razliku od prethodnih sezona, mnogo spremnije dočekujemo početak Evrolige, jer je ove godine osnovana Evrointer liga", rekao je Mitrović.

Meč Budva-Partizan igra se u subotu u 18 časova u Budvi, a protivnici Partizana u grupnoj fazi takmičenja biće i grčki Olimpijakos, kao i mađarski Honved.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve