Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 10.11.2009.

14:34

Udovičić objavio spisak za Turke

Selektor vaterpolo selekcije Srbije Dejan Udovičić ocenio je pred start Svetske lige da je glavni cilj njegove ekipe borba za najviši plasman u tom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Udovičić je dodao i da će aktuelni svetski šampioni istovremeno mečeve u Svetskoj ligi iskoristiti kao pripremu za važna takmičenja u narednoj godini. Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće svoj prvi meč u Grupi C protiv selekcije Turske, u utorak od 18:00 časova, u Nišu.

Do kraja godine Srbiju, u Svetskoj ligi, očekuje i gostovanje u Rumuniji 8. decembra. U Grupi C takmiči se i selekcija Španije, koju će srpski vaterpolisti ugostiti 26. januara sledeće godine.

"Sledeće godine igramo u Svetskoj ligi, FINA Kupu i Evropskom prvenstvu u Zagrebu, što je ujedno i najbitnije takmičenje za nas. Želimo da iskoristimo utakmice u Svetskoj ligi na najbolji način i osvojimo prvo mesto", rekao je Udovičić novinarima.

Udovičić je rekao i da je plan stručnog štaba da što češće okuplja reprezentativce, ali samo ukoliko to ne narušava ambicije Partizana i Vojvodine u Evroligi. Posle gostovanja u Rumuniji svetski prvaci će od 21. do 25. decembra imati mini pripreme, a najavljeno je i da će u trećoj nedelji decembra biti održana manifestacija 'Dani vaterpola'.

Udovičić je za utakmicu protiv Turske pozvao 15 reprezentativaca. On je objasnio da je stručni štab doneo odluku da smanji broj igrača i naglasio da je neophodno da se formira i 'B' reprezentacija Srbije.

"Prošle godine pozivali smo i mlađe igrače kako bi videli njihove mogućnosti. Sada smo odlučili da broj reprezentativaca smanjimo na 15, a možda će pojedininci dobiti šansu, u zavisnosti od fizičke spreme i forme. Cilj je da napravimo najkvalitetniji tim, zbog čega je i neophodno da se formira 'B' reprezentacija", rekao je on.

"U 'B' selekciji bi igrali ozbiljni kandidati za ulazak u olimpijski ciklus posle Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine", dodao je on.

Udovičić je rekao i da očekuje da će FINA do petka objaviti odluku o domaćinu završnog turnira Svetske lige. Završni turnir igra se od 12. do 20. jula 2010. godine.

"Želimo da budemo domaćini jednog turnira u naredne tri godine. Idelano bi bilo da nas izaberu za turnir 2011. godine, jer će pobednik Svetske lige direktno izboriti plasman na OI u Londonu. Međutim, ne bi bilo problema da već ove godine organizujemo to takmičenje, jer od 2006. godine nismo imali veliku vaterpolo manifestaciju u Beogradu", rekao je Udovičić.

Na spisku selektora Udovičića nalaze se: Slobodan Soro, Gojko Pjetlović, Branislav Mitrović, Duško Pjetlović, Slobodan Nikić, Petar Filipović, Živko Gocih, Filip Filipović, Marko Avramović, Slavko Gak, Andrija Prlainović, Nikola Rađen, Milan Aleksić, Vanja Udovičić i Uroš Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve