Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 30.07.2009.

19:51

Rudiću krive sudije

Reprezentacija Srbije plasirala se u finale SP pobedivši Hrvatsku 12:11, a selektor našeg tima Dejan Udovičić priznao je da su se nadali da mogu stići do kraja.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Radost je velika, ali ovo treba što pre zaboraviti. Uoči utakmice obostrano smo se dobro prostrudirali, a ostali smo bez nekoliko igrača jer nam kriterijum suđenja nije odgovarao. Na kraju smo se, ipak, bolje snašli. Veoma važno je bilo što se naš golman u drugom delu vratio, a njihov nije", rekao je Udovičić.

Kapiten reprezentacije Vanja Udovičić, glavni kandidat za titulu najboljeg igrača šampionata, nije skrivao radost.

"Velika je stvar pobediti u polufinalu prvenstva sveta, a još veća kada se radi o Hrvatskoj. Ostali smo bez više igrača, pa je u jednom trenutku izgledalo kao da je nastavljena utakmica protiv Mađarske. Podigli smo formu u pravi čas i došli do finala. Velika pobeda za ekipu i stručni štab, a najveća za Srbiju", rekao je Vanja Udovičić.

Najefikasniji igrač utakmice Filip Filipović kaže da je presudila naša ogromna želja da se dokažemo.

"Izvanredna utakmica, pravo polufinale dve odlične ekipe. Ponovo smo pokazali volju i ogromnu želju. Nismo se predavali ni kada smo ostajali redom bez većine igrača. Presrećan sam, ali ostaje još jedna utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo, a možemo da dobijemo sve", rekao je Filipović.

Andrija Prlainović ponovo je postizao ključne golove, a svojim udarcima "zaludeo" je golmana Hrvatske Josipa Pavića, koji davno nije imao tako mali procenat odbranjenih šuteva, svega 29 odsto.

"Rekao sam da ćemo moći u finale ukoliko svi budemo svesni koliki je ulog. Brzo smo anulirali početno vođstvo protivnika, preuzeli inicijativu, vodili sve vreme i na kraju imali snage i kvaliteta da sačuvamo pobedu. Zadovoljan sam, ali posao još nismo završili i nismo sve rekli", rekao je Prlainović.

Selektor reprezentacije Hrvatske Ratko Rudić nije uspeo dostojanstveno da podnese poraz, za koji je okrivio sudije.

"Filipovićev gol je bio iz kontrafaula. Pri tome me je vređao, ali sudije na to nisu reagovale. I pored toga trebalo je da pobedimo", rekao je Rudić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

161 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve