Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 29.07.2009.

16:54

SP: Srbija - Hrvatska (16,50h)

Najbolji vaterpolisti Srbije sastaće se u četvrtak (16,50h) sa Hrvatskom u polufinalu Svetskog prvenstva u Rimu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle napornog četvrtfinalnog duela sa Mađarskom, Dejan Udovičić održao je samo jedan trening, u sredu popodne, kako bi igrači dobili prostora da se odmore.

Igrač utakmice protiv Mađara, Andrija Prlainović veruje da Srbija može do finala.

"Verovao sam u ovaj tim od samog početka. Idemo uzlaznom linijom. Bitno je da svi shvatimo da je pitanje kada ćemo igrati utakmicu ovakve težine i da moramo da joj priđemo maksimalno pripremljeni. Veliki je ulog i obaveza je svih nas da damo sve od sebe. Oni su jaka ekipa ali ponavljam verujem u našu igru."

Najbolji vaterpolisti Srbije igrali su sa selekcijom Hrvatske nedavno u polufinalu Mediteranskih igara u Peskari, kada je Srbija pobedila sa 14:8, ali je ulog sada neuporedivo veći.

"Ništa ne znači pobeda u Peskari 14:8 jer ona nije realan odnos snaga dva tima. Zaista su jak protivnik i naša odbrana će biti na velikim iskušenjima zbog njihovih odličnih centara. Teško ih je zadržati. Znam da smo gubili u poslednje vreme ali me to ne zanima. Gledam samo nas i mislim da imamo svoje šanse u ovom duelu", kaže Duško Pijetlović.

Slavko Gak je takodje uzdržan: "Stižu mečevi za medalju i sa te strane mogu da budem prezadovoljan. Ipak, kada smo već u polufinalu pokušaćemo da učinimo što je moguće više. Hrvatska je odlčna ekipa, znalački vođena i neće nam biti ni malo lako. Osokolile su nas pobede protiv Italije i Mađarske ali one su sada samo prošlost."

Vanja Udovičić je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu nad Mađarskom.

"Znam da su nas mnogi otpisali, sada smo im zatvorili usta. Idemo dalje. Jedan cilj je već postignut ali naše želje nisu sve ispunjene. Samo da budemo mirni i strpljivi, da nemamo oscilacije.Tada možemo da računamo na uspeh. Nema popravnog."

Zdravstevenih problema nema, umor čini svoje, ali utisak je da Srbi sa velikim nestrpljenjem očekuju meč sa rivalom koji ga je pobedio u polufinalu SP u Melburnu 10:7 i u grupi u Pekingu 11:8.

Meč Srbija – Hrvatska na programu je u četvrtak od 16 časova i 50 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve